Web Analytics
scris joi, 21.12.2023

Bătăuşul din autobuzul 19 va face doi ani şi patru luni de puşcărie

În luna aprilie a acestui an, un scandal monstru s-a iscat în autobuzul 19 din Pitești, surprins de camera de supraveghere a mașinii. În imagini se vede cum doi bărbați îl lovesc cu pumnii și picioarele pe unul dintre călători. Acesta din urmă și-a dat seama că cei doi ar vrea să îi fure din buzunare, le-a făcut observație și asta a declanșat riposta violentă. Totul s-a derulat sub privirile îngrozite ale celorlalți călători, care nu au intervenit. Scenele violente au continuat însă și după ce, la intervenția șoferului, agresorii au fost dați jos din autobuz. Victima a coborât într-o stație de autobuz, însă omul a fost din nou bătut.

Bătăuşul din autobuzul 19 va face doi ani şi patru luni de puşcărie

Un martor care a vrut să îl ajute a fost la rândul său bătut și a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Alertați prin 112, polițiștii i-au identificat pe suspecți. Este vorba de un bărbat de 41 de ani, Sorin Țurlui, și fiul lui, de 15 ani, Sorin Daniel Țurlui, ambii din comuna Crângurile, Dâmbovița, veniți la „buzunăreală” la Pitești. Aceștia au fost reținuți preventiv, apoi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti au dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a inculpatului Sorin Țurlui pentru săvârşirea infracţiunii continuate de lovire sau alte violenţe şi în stare de control judiciar pentru fiul minor, Țurlui Sorin Daniel, pentru săvârşirea infracţiunii continuate de lovire sau alte violenţe.

Citește și Concluziile raportului de control al ISC la Bulevardul „Pardon”: haos în documente

Agresorii au vrut să buzunărească victima, iar aceasta s-a prins

În ziua fatidică de 18 aprilie, Florin Tudor, victima atacului barbar din autobuzul 19, neavând să bănuiască ce avea să i se întâmple, își vedea de treburile sale când a fost sunat de mama lui. care nu se simțea bine. Spre ghinionul său a lăsat mașina acasă și a decis să se deplaseze cu autobuzul. După ce a fost sigur că mama sa este în regulă, a plecat de la locuinţa acesteia și s-a urcat în autobuzul 19 din staţia Prundu, Complex II, cu intenţia de a merge acasă. Se întâmpla în jurul orei 18.00. Din staţia Casa Cărții, victima a observat un puști, îmbrăcat cu o jachetă roşie, care s-a așezat cu spatele în dreptul borsetei pe care o avea la brâu şi s-a împins în mod repetat în el.

Bănuind că băiatul intenționa să îl buzunărească, l-a bătut uşor pe umăr şi i-a cerut să păstreze distanţa, motiv pentru care respectivul s-a întors şi i-a adresat o ploaie de injurii, acesta din urmă împingându-l pe tânăr cu mâna dreaptă, în ideea de a îl îndepărta. Imediat, tânărul respectiv i-a aplicat un pumn în zona feţei, spărgându-i ochelarii. Au venit alţi doi bărbaţi, un adult şi un alt minor şi l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele în zona feţei şi la nivelul corpului. În tot acest timp s-a format o busculadă în autobuz şi mai multe persoane au inceput să ţipe, să se panicheze, însă fără a interveni.

Citește și Dosarul ursului din Argeş „salvat prin omorâre” a fost soluţionat cu „Autori Neidentificaţi”!

Au bătut cu bestialitate victima în autobuz, iar la coborâre au atacat-o din nou

După toate acestea, cei trei agresori au coborât din autobuz la intervenția șoferului. Victima era lovită la cap și cu sângele șiroindu-i din nas, motiv pentru care şoferul autobuzului i-a oferit nişte şerveţele să se şteargă. Bărbatul şi-a continuat deplasarea până la staţia din zona Spitalului Militar din Piteşti, unde a coborât din autobuz şi s-a spălat pe faţă de sânge. În continuare, a mers pe jos către Kaufland, iar când a ajuns la trecerea pentru pietoni din apropierea Complexului Comercial Argintex, cu intenţia de a traversa, i-a observat pe cei trei inși din autobuz, însoţiţi de o femeie, unul dintre ei înjurând și strigând „uite-l pe ăla din autobuz”.

Au venit spre el, iar unul dintre ei, mai tânăr, corpolent, cu o jachetă roşie, l-a lovit în zona feţei. A reacţionat pentru a se autoapăra şi l-a lovit la rândul său pe bătăuș cu o perie pe care o avea în buzunar, moment în care tatăl băiatului i-a aplicat o lovitură în zona capului cu un obiect dur, după care a fost agresat fizic în continuare de cele trei persoane de sex masculin, până a căzut la pământ. Aceştia continuau să îi aplice lovituri, până o altă persoană l-a tras pe agresor spunându-i să îl lase, altfel o să îl omoare. Bătăușul, văzând că a intervenit în conflict o altă persoană, s-a întors către aceasta şi i-a aplicat și acestuia o lovitură în cap cu obiectul dur ce îl avea asupra sa, iar persoana agresată a fugit din zonă, nu înainte de a-l auzi pe agresorul adult cerându-i soţiei sale un cuţit, pentru a-l tăia.

Citește și Procurorul a cerut condamnare cu executare pentru Stelică Crăciun în procesul cu primarul din Mioveni

Strigător la cer! Pasagerii din autobuz și trecătorii nu au intervenit

Demn de remarcat este că, atât la că la bătaia din autobuz, cât și la cea din zona Kaufland au fost de faţă mai multe persoane, însă nu a intervenit niciuna. Victima agresiunilor, care a încercat doar să se apere, a ajuns la spital cu escoriații pe față, pe picioare și gamba umflată. Șoferul de autobuz a depus și el mărturie și a povestit că, la sesizarea pasagerilor, a oprit autobuzul și i-a dat pe cei trei agresori jos din mijlocul de transport în comun. De altfel, declarațiile martorilor, dar și filmarea cu camerele video de la bordul autobuzului au constituit probe importante la dosar.

În timpul desfășurării procesului, agresorul și-a susținut nevinovăția, iar soția a încercat să ia vina asupra sa, dar fără rezultat. Bărbatul, cu antecedente penale, a fost condamnat în luna noiembrie la doi ani și patru luni închisoare cu detenție, iar al doilea inculpat – băiatul lui, minor, cu vârsta de 15 ani, a primit o pedeapsă neprivativă de libertate deoarece, conform expertizei medico legale, avea discernământ diminuat la data comiterii faptelor. Asta, deși era cunoscut la Crângurile, Dâmbovița, acolo de unde provine familia Țurlui, ca având un comportament extrem de agresiv.

Citește și Fiul judecătoarei Elena Ungureanu, nepotul ex-prefectului Tămagă, a scăpat basma curată după ce a tăiat doi tineri în Piteşti

Citește și Nea Costică Bădulici, veteranul secular: „Mi-e să nu se dea bomba atomică!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *