Bătălia Oltchim pentru Arpechim s-a mutat la Piteşti

de | 27.01.2011 10:39 | Politica si Administratie

# Întâlnire în premieră între managerul Roibu şi parlamentarii argeşeni. Situaţia Petrochimiei piteştene şi posibilitatea repornirii acesteia, ca urmare a preluării de către Oltchim Râmnicu Vâlcea, este departe de a se fi clarificat. Aceasta, în ciuda unei decizii favorabile a Tribunalului Vâlcea, completată de o întâlnire, săptămâna trecută, a managerului Constantin Roibu cu parlamentarii argeşeni şi factorii administrativi de decizie ai judeţului.

PCC susţine că Arpechim este depăşită, învechită şi nefuncţională

Cu două zile înainte de întâlnirea de la Piteşti, Tribunalul Vâlcea decidea respingerea cererii PCC SE de anularea a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Oltchim S.A. privind contractarea unei finanţări în valoare de 100 de milioane de euro pentru preluarea Arpechim. Această decizie a Justiţiei creează premisele repornirii Arpechim şi reintrării lucrurilor în normal. Din păcate, polonezii, printr-o campanie furibundă atât la nivel mediatic cât şi al căilor de atac, nu renunţă la blocarea bunului mers al lucrurilor. Aceştia au anunţat deja că vor face recurs la decizia Tribunalului Vâlcea. Mai mult, cei de la PCC susţin public că „obţinerea unui împrumut de 100 de milioane de euro pentru repornirea Arpechim, care este o instalaţie învechită, ineficientă şi generatoare de pierderi, este o decizie de afaceri fundamental greşită şi periculoasă pentru existenţa Oltchim”.

Mihai Georgescu: „Va trebui să ajungem la premier şi preşedinte”

După întâlnirea de la Piteşti, Mihai Georgescu, fost director general al Arpechim şi unul dintre cei mai implicaţi oameni în această problemă ne-a declarat următoarele: ”Domnul Roibu ne-a prezentat situaţia şi am decis că trebuie mers la premier şi preşedinte, după ce va avea loc o nouă întâlnire, de data aceasta şi cu colegii parlamentari vâlceni. Sunt mai multe lucruri de stabilit în acest cadru lărgit şi apoi trebui să ajungem neapărat la nivelul naţional al Executivului. Repornirea Arpechim ar crea şi premisele preluării Rafinăriei de la Piteşti, tot de către Oltchim. De fapt, cei de la Vâlcea au făcut deja o ofertă către OMV pentru preluarea Rafinăriei, dar austriecii nu răspund. Pe de o parte nu răspund, pe de altă parte anunţă că, dacă până la vară nu găsesc cumpărător, o închid şi o dezmembrează. E ceva ciudat aici”.

Gheorghe Manole: „Nu sunt mandatat să vorbesc în numele OMV”

Directorul Rafinăriei Arpechim s-a ferit să vorbească despre ce se întâmplă acum pe platforma piteşteană: „În primul rând trebuie să vă spun că nu sunt mandatat să vorbesc în numele OMV pe această chestiune. Nici nu ştiu dacă există o ofertă de la Oltchim pentru Rafinărie, pentru că dacă ar exista oricum nu ar veni la mine. Nu eu mă ocup de aceste aspecte. Legat de Oltchim şi Petrochimie deja m-aţi dus în altă zonă despre care prefer să nu mă pronunţ”.

Mircea Drăghici: „Vom sprijini Oltchim, în ciuda căpuşelor pedeliste”

Deputatul Mircea Drăghici este unul dintre parlamentarii argeşeni care a participat la întâlnirea cu Constantin Roibu şi care consideră că „Oltchim trebuie ajutată, dar nu oricum. Noi, parlamentarii PSD, am solicitat să primim o prezentare completă a situaţiei la comisiile din care facem parte. Am mai spus că vom susţine Oltchim, chiar dacă e căpuşată de pedelişti, ştiu sigur că Roberta Anastase are o căpuşă acolo, şi chiar dacă tot Consiliul de Administraţie e al PDL (doi consilieri locali din Vâlcea şi doi angajaţi din Ministerul Economiei, tot pedelişti). Condiţia esenţială a acestui sprijin al nostru este ca niciun loc de muncă de la Arpechim să nu dispară”.
(Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed