Web Analytics
scris joi, 09.02.2023

Basm oriental, trăit de o bibliotecară din Piteşti şi soacră de fotbalist celebru!

Poze superbe cu familia fotbalistului Florin Tănase în Emiratele Arabe Unite

O argeșeancă a fost în Emiratele Arabe Unite. Ileana Baibarac a studiat Jurnalismul la Universitatea din Pitești, iar fiica sa, frumoasa Medeea, este căsătorită cu fotbalistul Florin Tănase, fost golgheter la FCSB și care joacă acum pentru Al-Jazira. Am contactat-o pe Ileana Baibarac, angajată la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, care ne-a povestit ce a vizitat în Emiratele Arabe Unite. „Am fost în vizită la copii, soțul fiicei mele, sportiv de performanță, a fost transferat pentru doi ani la un club din Abu Dhabi și am stat o perioadă împreună”.

Basm oriental, trăit de o bibliotecară din Piteşti şi soacră de fotbalist celebru!

O grandioasă moschee, Muzeul Luvru din Abu-Dhabi, un paradis al florilor și celebrul zgârie-nori Burj Khalifa, vizitate de argeșeancă

„Am stat în capitală, într-una dintre cele mai frumoase zone din Emirate, «Mamsha Al Saadiyat», cu plaja privată, restaurante și parcuri superbe, dar mergeam destul de des și în Dubai, fiind destul de aproape. În Abu Dhabi nu ai cum să te plictisești, sunt multe atracții turistice pe care le poți vizita. Moscheea «Sheikh Zayed», o bijuterie arhitecturală care îți taie respirația. Un alt obiectiv este Muzeul «Luvru – Abu Dhabi», pentru care a fost semnat un acord între Franța și Emirate, Franta angajându-se ca pe o perioadă de 30 de ani să trimită exponate din fondul său muzeistic. «Emirates Palace» (hotel, n. red.), un loc absolut fermecător, cu un design interior care te lasă mut de uimire. În Dubai am fost la «Miracle Garden», cea mai mare grădină naturală de flori din lume. Este aproape imposibil să descriu aranjamentele florale, conceptul, deci trebuie văzută. «Burj Khalifa», cea mai înaltă clădire (828 m și 163 etaje, n. red.) din lume, iar la bază, «The Dubai Fountain», una dintre cele mai mari fântâni arteziene muzicale din lume”, ne-a povestit Ileana Baibarac.

Citește și Viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău, s-a întâlnit la Dubai cu familia regală a Emiratelor Unite Arabe

Citește și Magiunul de Topoloveni din nou în Dubai

„Drumuri impecabile, persoane care întrețin zilnic curățenia, securitate la tot pasul și reguli respectate de toată lumea”

Crăciunul și Revelionul au prins-o pe frumoasa argeșeancă tot pe însoritele ținuturi. „Sărbatorile de iarnă au fost la 30 de grade, cu oraşul împodobit, colinde și zăpadă artificială. Peste tot s-a simţit spiritul Crăciunului, oameni de diferite culturi se bucurau în egală măsură”. Am întrebat-o și ce i-a plăcut cel mai mult. „Totul mi-a plăcut! A fost absolut fascinant, aș repeta experiența fără dubii”, a răspuns interlocutoarea.
Ileana Baibarac ne-a enumerat și câteva diferențe sesizate la arabi față de țara noastră. „Sigur, diferențele sunt destul de mari. Emiratele tocmai au împlinit 51 de ani și au realizat atât de multe, fiind într-o continuă ascensiune. Drumuri impecabile, persoane care întrețin zilnic curățenia, securitate la tot pasul și reguli respectate de toată lumea”.

Ne-a interesat și ce părere şi-a făcut despre mentalitatea, comportamentul locuitorilor de acolo şi gastronomie. „Dincolo de locurile superbe, am fost fascinată de oameni. Foarte deschiși, amabili, prietenoși, cu zâmbete largi și foarte ospitalieri. Da, mi-a plăcut și mâncarea, dar nu la fel de mult ca a noastră. Oricum, au restaurante din toate colțurile lumii, e ușor să alegi ceea ce-ți place”. Ileana Baibarac a încheiat spunând: „Pentru mine, aceasta a fost cea mai frumoasă vacanță, inedită și abia aștept să revăd acele locuri de basm și altele pe care nu am avut timp să le vizitez. Din punctul meu de vedere, Emiratele oferă amintiri de neuitat”.

Citește și Delegația României a deschis porțile la ExpoDubai 2020. Soluțiile pentru un viitor global durabil, regăsite în cultura tradițională din România

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *