Web Analytics

„Băsescu trebuie să dea socoteală pentru că ne-a luat dreptul la un trai decent”

de | 15.08.2012 13:43 | Actualitate

# Interviu cu Codrin Ştefănescu şi Dorin Lazăr Maior, liderii Blocului Naţional al Revoluţionarilor.

# Domnule Codrin Ștefănescu, de ce vă aflați în Argeș?
– Conform sistemului nostru de lucru în cadrul BNR, la fiecare trei luni de zile ținem o conferință națională, într-un anumit județ. Acum a venit rândul Argeșului.  Organizația din Argeș, care este condusă de domnul Răducu, este gazda acestei acțiuni, a acestei Conferințe Naționale.
# Care vor fi temele de pe agenda conferinței?
–  Această conferință națională are trei obiective. În primul rând, va avea un mesaj social, pentru că trebuie să mergem până la capăt în bătălia pe care o dăm cu regimul represiv băsist. Băsescu va trebui să dea socoteală pentru faptul că ne-a luat dreptul de a trăi o viață normală și de a avea un trai decent. Al doilea mesaj va fi unul de solidaritate pe care îl transmitem tuturor categoriilor sociale, și în special celor 8,5 milioane de români, care au ieșit la vot. Pentru că noi am fost un promotor foarte important al noțiunii de libertate și le-am explicat răspicat oamenilor din toată țara că este dreptul lor să vină să voteze.
# Se va semna vreun document între PSD și BNR?
– Va fi emis un document în ce privește relația pe care o avem cu PSD. BNR-ul este un punct de atracție pentru parteneri importanți din România. Acest protocol cu PSD este încheiat dinainte de anul 2000. Avem deja o tradiție. Mai mult decât atât, o parte dintre cei din conducerea la vârf a acestei uniuni a revoluționarilor sunt membri de vază ai PSD-ului. Documentul care va fi semnat mâine este de uz intern, al BNR, care cuprinde niște doleanțe ale uniunii. Orice formațiune care încheie un protocol cu un partid aflat la guvernare face la un moment dat o analiză a lucrurilor care s-au petrecut sau nu. Atât cele favorabile, cât și cele nefavorabile. Protocolul a funcționat foarte bine până în acest moment, mai trebuie rezolvate câteva lucruri.
# Care sunt acele lucruri care se doresc a fi îmbunătățite?
– Unul este legat de mesajul nostru social. Mesajul nostru pentru ei este să fie mai fermi. Pentru că lupta este foarte dură cu acest regim.
# Concret, la ce vă referiți?
– Fermitate în absolut tot. Începând de la declarații publice până la activitatea în ministere. Oamenii așteaptă de la noi niște poziții ferme vizavi de declarațiile belicoase ale lui Traian Băsescu și ale grupului său, adevăruri despre cum au influențat ei, prin Monica Macovei și prin alții, presa occidentală, ce s-a plătit, ce s-a scris.
# Știți că au fost foarte multe controverse vizavi de indemnizațiile de revoluționar și de modul în care unii au dobândit această calitate.
– Am avut de-a face, ca mișcare, cu o presă ostilă, băsistă, din care au făcut parte Robert Turcescu și alți deontologi băsiști. Aceștia, prin tot felul de fundații aterizate în jurul puterii, beneficiau de niște avantaje, în schimb criticau indemnizațiile primite de niște amărâți, care fuseseră chinuiți în urmă cu ceva ani. Revoluționarii sunt criticați de către deontologii băsiști pentru o indemnizație care reprezintă 2% dintr-o singură afacere pe care oamenii de casă ai acestui regim au făcut-o, spre exemplu, cu energia.
# Domnule Maior, care este mesajul pe care doriți dv să îl transmiteți în cadrul conferinței naționale de mâine?
– Ținând cont că atât eu cât și prietenul meu, Codrin, facem parte și din clasa politică, chemăm pe revoluționari, pe toți cei care își asumă protestele sociale ce au avut loc împotriva fostei puteri portocalii… în primul rând vrem să eliberăm clasa politică. Să nu mai fie timorată. Vedeți că orice politician care are puncte de vedere critice la adresa fostei puteri este automat tras la răspundere prin tot felul de dosare penale, ba chiar mai mult unii plătesc cu libertatea. Vezi cazul lui Adrian Năstase, care a fost cel mai apropiat om politic de mișcarea revoluționară. Noi dorim ca această presiune să înceteze, politicienii să fie lăsați în pace să nu mai fie timorați, să avem o clasă politică liberă.
Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii