Web Analytics
scris duminică, 29.01.2023

Bani pe sticle goale: 50 de bani pentru fiecare ambalaj de tip pet, sticlă sau metal returnat

Din 30 noiembrie 2023, românii vor putea returna ambalejele din PET, sticlă și metal, aceasta fiind data de la care sistemul de Garanție-Returnare devine funcțional. Până la finalul lunii februarie, toţi producătorii şi comercianţii trebui să se înregistreze în sistemul pentru returnarea acestor tipuri de ambalaj.

Bani pe sticle goale: 50 de bani pentru fiecare ambalaj de tip pet, sticlă sau metal returnat

Citește și: Un scandal stă să izbucnească la Biblioteca Judeţeană! Apar încă trei posturi de conducere

Tanczos Barna, ministrul mediului, a anunțat că, de la 30 noiembrie 2023, Compania RetuRO are obligația de a porni sistemul de returnare a ambalajelor care vor fi reciclate, urmândă să apoară, tot atunci, şi primele puncte unde cetățenii le vor putea returna și vor putea primi 50 de bani pentru acestea.

Citește și: Date din rechizitoriul DNA. Cum au fraudat şefele APIA Argeş un concurs de angajare

Astfel, fiecare producător de bunuri ambalate în ambalaje SGR – pet, sticlă sau metal, de la 0,1 litri până la 3 litri, va fi luat, obligatoriu, în evidenţă. SGR este un sistem prin care românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei, în momentul în care cumpără o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase). Sistemul este aplicat pentru ambalajele neutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 şi 3 litri. După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi în cadrul magazinelor. Aceștia vor primi valoarea garanției plătite inițial, fără a fi condiționat de prezentarea bonului fiscal.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *