Web Analytics

Avocatul Ursu, despre martorul protejat care l-a îngropat pe Pendiuc: „E la fel de cunoscut ca ţuica de Piteşti”

de | 24.02.2021 14:56 | Actualitate, Dezvăluiri

Joia trecută, la Curtea de Apel București s-a derulat un nou termen în Dosarul Publitrans.
Surpriza e că DNA a cerut disjungerea dosarului în ceea ce-l privește pe Alexandru Doru Petria, ofițerul de poliție judiciară care a sifonat date din dosar, cât și pe tatăl acestuia, Mihai Petria, care l-ar fi avertizat pe Tudor Pendiuc în noaptea de dinaintea perchezițiilor. Cel puțin verbal, președintele de ședință a lăsat impresia că nu va fi de acord cu solicitarea Parchetului, însă totul a rămas în pronunțare. Tot în pronunțare a rămas și solicitarea maestrului Dan Ioan Panțoiu, privind desecretizarea interceptărilor realizate de SRI pe Tudor Pendiuc în baza unor mandate pe siguranță națională. Însă punctul culminant al ședinței de judecată a fost atins când avocatul Doru Viorel Ursu (apărătorul lui Alexandru și Mihai Petria) a spus în instanță că martorul cu idetintate protejată Veritas, cel care i-a îngropat pe Tudor Pendiuc și fiica lui, e la fel de cunoscut ca „țuica de Pitești”.

Motiv pentru care am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe maestrul Doru Viorel Ursu pentru o declarație pe temă: „Eu am spus așa despre acel martor protejat, că a fost atât de secret și de protejat de către DNA încât a ajuns sa fie la fel de cunoscut în Pitești precum celebra țuică de Pitești. De ce am făcut afirmația asta? După 30 de ani de experiență în domeniu, în care am văzut că, din diferite motive, inclusiv de corupție, instituția martorului protejat nu e protejată cum ar trebui. Ministerul Public nu e preocupat să protejeze martorii protejați așa cum ar trebui, cu schimbarea identității și celelalte lucruri care se impun”. L-am întrebat pe domnul Doru Viorel Ursu, având în vedere că în ultimii ani, legat de cine ar putea fi Veritas, s-a speculat pe numele turcului Inal Cagri sau pe cel al unui cunoscut om de afaceri din Pitești, dacă ar putea fi unul dintre aceștia: „Nu confirm, dar nici nu pot să spun că greșiți”, a fost răspunsul maestrului Ursu.

Citește și Declaraţii şi detalii în premieră despre mita din Dosarul Pendiuc / Martorul protejat ”Veritas” a îngropat-o pe Ema Pendiuc în propriile minciuni

Citește și Avocatul Panţoiu, despre ”Veritas”: „Martorii cu identitate protejată nu dau note informative”

Citește și „Veritas” a desfiinţat apărarea Emei Pendiuc

 

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” … instituția martorului protejat nu e protejată cum ar trebui „. De fapt … nu-i protejata deloc, protejatii-s janghinosii !