Web Analytics
scris vineri, 26.01.2024

Avocatul Poporului, în anchetă la Penitenciarul Mioveni. Deţinuţii reclamă că în curţile de plimbare nu sunt wc-uri

În urma unor petiții, consilieri din cadrul Instituției Avocatulului Poporului s-au deplasat la finalul lunii decembrie la Penitenciarul Mioveni pentru a verifica cele reclamate, în cadrul unei anchete. În urma audierilor și a vizitării spațiilor de detenție, de plimbare și de vizitare, aceștia au constatat mai multe probleme. Deținuții au reclamat că supraveghetorii îi agresează fizic și verbal, că în curțile de plimbare nu sunt wc-uri și chiuvete și nici acoperiș. De asemenea, că spațiul destinat vizitelor este prea aglomerat pentru că mai mulți deținuți primesc în același timp vizite și că nu au afișat meniul zilnic la avizier.
În luna ianuarie, Avocatul Poporului a emis mai multe recomandări, una dintre acestea referindu-se la respectarea Codului de etică de către supraveghetorii pârâți că sunt bătăuși, asigurarea intimității și confidențialității în timpul vizitelor, montarea de toalete și introducerea apei potabile în curțile de plimbare, precum și asigurarea unui sistem de închidere la avizierul de unde este furată lista cu meniul zilnic.

Avocatul Poporului, în anchetă la Penitenciarul Mioveni. Deţinuţii reclamă că în curţile de plimbare nu sunt wc-uri

Citește și DNA Piteşti a dispus o expertiză ANEVAR în dosarul celor cinci case de tip familial de la Ştefăneşti achiziţionate de către DGASPC Argeş

Citește și Decizie definitivă pentru Marius Manole, primarul comunei Aninoasa. Patru ani la închisoare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *