“Avem francezi din conducerea Dacia care participă la ţinutele noastre”

de | 14.04.2011 14:46 | Actualitate

# Masoneria argeşeană, la fel de discretă, dar mai puţin secretă # A dezvăluit Tudorel Niţulescu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României, într-o conferinţă de presă ţinută la Ştefăneşti. Vineri a avut loc la Hotelul IATSA de la Ştefăneşti o întâlnire cu presa argeşeană a Marelui Maestru al Marii Loji Naţionale a României (MLNAR), Tudorel Niţulescu, cu ocazia reaprinderii luminilor Lojei Meşterul Manole din Curtea de Argeş şi a relansării cărţii lui Albert Mackey, ”Istoria Francmasoneriei”. Domnul Niţulescu a mărturisit că ieşirea în faţa presei se datorează faptului că “sunt prea multe lucruri neadevărate care se spun despre masonerie. Poate cel mai grav este faptul că masoneria este o lume mistică a unor nu-ştiu-ce-fel-de-indivizi. Singurul lucru mistic de la noi este faptul că noi credem în Dumnezeu.”  MLNAR este o lojă de filiaţie franceză, de Rit Scoţian Antic şi Acceptat.

“Peleşul s-ar fi putut construi la Câmpulung”

Marele Maestru a spus că simplul fapt de a se afla în zona Argeşului îi provoacă emoţii, întrucât este o zonă încărcată de ezoterism, cu profunde tradiţii de masonerie, iar zona Câmpulung este încărcată de simboluri masonice. “Dacă acest mare rege român, Carol I, s-ar fi înţeles la preţ cu proprietarul terenului de la Câmpulung şi acesta ar fi fost dispus să negocieze, Peleşul nu s-ar fi construit la Sinaia, ci s-ar fi construit la Câmpulung. Proprietarul terenului de la Sinaia a cerut un preţ mai mic pe teren. Carol I ştia că această zonă este una de maxim ezoterism, cultura indiană ştie despre Carpaţi acest lucru, la noi s-a publicat mai puţin, se numeşte Axis Mundi, plecând de la Câmpulung, în zona subcarpatică, până aproape de Sinaia, o zonă de elevare.”, a adăugat domnul Tudorel Niţulescu.

Masoneria este prezentă şi în conducerea de la Dacia Renault

“Avem francezi care participă la ţinutele noastre, ei ştiu că noi suntem de filiaţie franceză. Mâine (sâmbătă  – n.r.) mă voi întîlni cu trei dintre ei, care au ţinut să-l cunoască pe Marele Maestru. Sunt oameni de conducere, de decizie (la Dacia Renault – n.r.) şi înţeleg că vor mai fi încă şapte sau opt care îşi doresc să constituie o lojă românească aici, cu cetăţeni francezi şi care să activeze în cadrul acestei MLANR.”, a declarat presei Marele Maestru. “Mie îmi e foarte uşor, sunt foarte bun prieten cu Marele Maestru al Marii Loji a Franţei şi cu Marele Maestru al Marii Loji Unite a Europei, să obţinem această aprobare. E una formală, pentru că nu-i vorba decât de a participa, eu şi cu Marele Maestru al Franţei, la momentul în care se semnează hârtiile şi se aprind luminile.”, a mai adăugat domnia sa.

“Noi suntem garanţi pentru Marea Lojă a Ungariei”

Întrebat fiind care crede că este interesul naţional atunci când se pune problema renunţării la suveranitate în favoarea globalizării, Tudorel Niţulescu a răspuns că “participăm la globalizare tocmai pentru a ne apăra interesul naţional.”  “Noi suntem garanţii pentru ca Marea Lojă a Ungariei să poată intra în Marea Lojă Unită a Europei, unde noi suntem membri fondatori.”, a mai adăugat dânsul.
Că tot e perioada în care orice creştin îşi face curăţenie de sărbători, Marele Maestru şi-a exprimat intenţia de a face şi el curăţenie în propria “ogradă”: “Îmi doresc să fac curat, să scot covoarele, să le bat, să scot mizeria de sub preş, pentru că există riscul să putrezească şi preşul.”    (Adriana Gândilă)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed