Web Analytics
scris vineri, 09.08.2024

Având în vedere suspiciunile şi starea conflictuală, șeful Colegiului Farmaciştilor pe ţară, trimis să vegheze la corectitudinea concursului de angajare de la Spitalul Vedea

La 1 august, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea a publicat anunțul privind organizarea concursului pentru un post vacant de farmacist, precum și condițiile de ocupare.

Având în vedere suspiciunile şi starea conflictuală, șeful Colegiului Farmaciştilor pe ţară, trimis să vegheze la corectitudinea concursului de angajare de la Spitalul Vedea

Imediat au început să apară zvonuri că ar putea fi un concurs aranjat. Mai ales având în vedere scandalurile care au avut loc la Spitalul Vedea, după ce în presă au apărut informații privind-o pe farmacista Diana-Florina Tomescu, care din voluntar a ajuns să aibă o relație contractuală cu unitatea sanitară ce i-a decontat lunar, pe un PFI, prin achiziție directă, 10.000 de lei pe lună. Iar acum există suspiciunea că postul i-ar fi dedicat chiar ei. Mai mult, între Spitalul Vedea și farmacista șefă a unității sanitare, Mariana Stanciu, se află mai multe litigii. Ca atare, având în vedere situația explozivă de la Vedea, chiar prof. univ. emerit dr. farm. Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, a fost trimis să facă parte din comisia de concurs de la Spitalul de Psihiatrie, în calitate de președinte.

„Vreau să fie un examen corect”, spune Tatiana Preduț

Conform anunțului privind concursul de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea, publicat la 1 august, depunerea dosarelor poate avea loc până la data de 16 august, ora 13, proba scrisă fiind programată pe 26 august, iar proba practică – pe 29 august. Ce spune managerul Tatiana Preduț despre motivul nominalizării profesorului Dumitru Lupuliasa ca președinte de concurs, de către Colegiul Farmaciștilor:
„Da, avem un concurs, am publicat pe site-ul „posturi.gov”, pe cel al Ministerului Sănătății, intenția noastră de a scoate la concurs postul vacant de farmacist. Domnul Lupuliasa este președinte al comisiei de concurs, este profesor universitar la Facultatea de Farmacie, cred că este o persoană deasupra oricărei bănuieli că ar putea influența un examen. A fost nominalizat de Colegiul Farmaciștilor din județul Argeș și eu m-am bucurat foarte mult. Sunt și alți farmaciști nominalizați de colegiu, farmaciști primari, am găsit destul de greu… Președinte este cel mai puternic farmacist din țară, președintele Colegiului, eu m-am bucurat foarte mult, pentru că este deasupra oricărei influențe. Nu cred că poate să mai spună doamna farmacist Stanciu că va influența acesta un examen…”

Citește și Cazul „Voluntarul” devenit abonat la banii Spitalului Vedea

Directoarea vorbește în continuare despre conflictul existent cu farmacista șefă Mariana Stanciu, acesta fiind motivul, spune aceasta, pentru care vine la Vedea ditamai profesorul universitar, o somitate de necontestat în domeniu. „Eu am prezentat conflictul nostru la Colegiul Farmaciștilor (cel cu farmacista șefă), am solicitat un punct de vedere, pentru că îmi trebuie în instanță, și membrii pentru comisia de examen, iar cei de aici au cerut la București. Nu știam cine e domnul Lupuliasa, de abia când a venit nominalizarea am văzut că era președintele Colegiului Farmaciștilor. Din punctul meu de vedere, vreau să fie un examen corect, că este doamna Tomescu (n.r. – Diana Florina Tomescu, farmacista cu care, până de curând, Spitalul de la Vedea a avut o relație contractuală), că este altcineva… mie îmi trebuie un farmacist acolo care să facă treabă, că este o farmacie grea, cu multe substanțe supuse legilor speciale, psihotrope, medicamente care nu sunt la circuit deschis.
Sunt patru procese pe sancțiunile disciplinare pe care le-a primit în urma abaterilor profesionale. A contestat, e dreptul dumneaei să conteste, e dreptul spitalului să se apere. Doamna Stanciu are un avertisment, a avut o situație conflictuală, a fost în comisia de etică și a primit o penalizare de 5%. Și mai are o penalizare pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. A ajuns în comisia de etică pentru că a amenințat două colege de serviciu și acestea au făcut petiție, eu am sesizat comisia de etică pentru că erau cele două petiții, legal, cu respectarea Codului Muncii. Eu sunt deschisă, pentru că vreau să fie deasupra oricărei suspiciuni și vreau să meargă activitatea bine acolo. Acum nu poți să mulțumești pe toată lumea când vrei să aduci ordine într-un spital care a fost mai relaxat un pic”,
a spus managerul Tatiana Preduț.

Farmacista șefă Mariana Stanciu zice că nici nu știa de concurs

Culmea e că, deși considerată „inamicul public numărul unu”, farmacista șefă Mariana Stanciu spune că nu știe nimic despre examen: „Eu nu știu nimic, că de mine se ferește toată lumea. Cred că doamna manager e în măsură să vă raspundă. Vă dați seama că, dacă este organizat concursul, este organizat cu un scop. Și nu l-am organizat eu, nici nu sunt în comisie și nici nu știu despre concurs. Nu dețin informații”.

Citește și Eleva sedusă de directorul Casei Studenţilor ne-a dezvăluit povestea de amor

Citește și Are pe conştiinţă Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş – moartea ing. silvic Sever Pahonţu? (7) Familia decedatului, făptaşii şi instituţiile statului vor să îngroape cazul!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...