Web Analytics
scris joi, 30.11.2023

Avancronică literară. Directorul Nicolae Toader vrea să trăiască 120 de ani!

Rar ne-a fost să citim o carte cu sufletul la gură! Întâmpălor îl cunoaștem pe autor. Conduce C.A.R. Pensionari, merge pe 84 ani, dar e de o vitalitate maximă. „Voi trăi 120 de ani!”, ne mărtuisește. Și îl credem.
Nu-și arată deloc vârsta, pare un proaspăt pensionar, dintre aceia din Poliție, e cu zâmbetul pe buze, extrem de vital, deși conduce o ditamai instituția, cu zeci de mii de membri, cu pensionari care au nevoie de tine. Găsește mereu soluții, ajută mii și mii de pensionari.
Cuvântul său de ordine e „Rezolvăm!”. Și rezolvă.
În ultimul an de viață a scris o carte. Autobiografică. Pe nerăsuflate. Are darul povestirii în sânge. O viață împlinită, se numește. Nu vrea tiraje mari, câteva, acolo, să știe strămoșii cine a fost bunicul-străbunicul lor. Am insistat ca volumul său să cunoască tiraje mari. Inutil. A găsit o soluție, cu 10 exemplare. De colecție. Nu-l dau afară din casă nici banii. Dar e cel mai fericit om pe care îl cunosc!

Avancronică literară. Directorul Nicolae Toader vrea să trăiască 120 de ani!

Iar Domnul Toader a avut o viață fabuloasă. De jos până sus. Sper să-i prind aniversarea celor 120 de ani – vise, eu nu sunt deloc așa optimist în ce mă privește -, dar dl. Nicolae Toader e o persoană providențială. Într-o bună zi, când va fi să împlinească 120 de ani, va fi declarat Cetățean de onoare al Piteșiului. De va fi mai devreme, voi prinde și eu evenimentul, deși cu mult mai tânăr… Poate se apucă serios de scris.
Dar e minunat când cunoști piteșteni care au o asemenea speranță de viață, sunt extrem de activi la 84 de ani și văd viitorul în față…

Citește și Petrecere de Sf. Andrei, la Complexul Turistic Casa Lăzăroiu

Citește și Semnal editorial. Sorin Calea e urmărit de un vis!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...