Web Analytics

Autostrada Sibiu-Piteşti s-a scumpit înainte să fie începută

de | 2.02.2017 15:53 | Economie

12 Pitesti SibiuAutostrada Sibiu-Piteşti (116,6 kilometri), atât de cerută de mediul privat, în special de francezii de la Renault, ar trebui să coste, potrivit Master Planului de transport, în jur de 1,67 miliarde de euro. Aceasta sare însă de 2 miliarde de euro în noul studiu de fezabilitate, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, citată de Economica.

„Ultimele estimări din Studiul de Fezabilitate în derulare duc preţul autostrăzii Sibiu – Piteşti la 2,2 miliarde de euro, dar este posibil să fie mai mult, poate chiar 3 miliarde de euro”, spune Ionuţ Ciurea, directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură (API).
Cu toate acestea, prețul final ar putea fi mai mic după licitație, deși n-ar fi exclus ca acesta să crească pe parcursul construcției în stilul cunoscut. Pe forme de relief, aceasta este împărţită în 7 secţiuni, dintre care 4 sunt de munte şi însumează aproape jumătate din lungimea sa. Standardul de cost pe kilometru de autostradă este de 21,76 milioane de euro pentru zona de munte, 8,7 milioane de euro pentru zona de deal şi 5,98 milioane de euro pentru zona de şes. Construcția acestei autostrăzi ar ajuta exporturile Dacia, reducând și costurile și viteza de transport a mașinilor către piețele occidentale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii