Web Analytics
scris marți, 16.04.2024

Autostrada București-Pitești intră în reparații pentru 4 ani

Autostrada A 1 București-Pitești, cea mai veche și aglomerată autostradă din România va intra într-un program de reparații capitale pe o lungime de 42 de kilometri, o treime din lungimea totală. Ministerul Transporturilor a aprobat o investiție de un miliard de lei, fonduri de la buget pentru reabilitare (reparații capitale) pe tronsoane din județele Giurgiu, Dâmbovița și Argeș. A1 Bucureşti – Piteşti este prima autostradă din România, construită între anii 1967 şi 1972, iar în perioada 1997 – 2000 a avut singura reparaţie majoră. Încă din mai 2021, CNAIR a scos la licitație expertiza tehnică pentru primul sector până la Vânătorii Mici km. 44. după cum Economedia a explicat aici. Ulterior a lansat mai multe licitații pentru lărgirea la trei benzi/sens, etapa studiului de fezabilitate.

Autostrada București-Pitești intră în reparații pentru 4 ani

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

A 1 București -Pitești este cea mai aglomerată autostradă din România cu o medie zilnică anuală de 40 000 autovehicule. Spre comparație secțiuni pe DN 1 București-Otopeni și DN 1 Cluj Napoca-Florești au 50 000/60 000 autovehicule/zi, iar Centura Capitalei A 1- DN 7 sau DN 2 E 85 -Centura Buzău 25 000 autovehicule.

Investiția pentru modernizarea sectorului dintre Vânătorii Mici (Giurgiu) și Căteasca (Argeș) include trei loturi, primul în județul Giurgiu și o lungime de 5 kilometri, al doilea lot, cel mai lung, în județul Dâmbovița de 31 kilometri, iar al treilea în Argeș, de aproape 6 kilometri. Pentru reparațiile capitale din județele Argeș și Giurgiu (loturile mai scurte) lucrările vor dura 24 de luni, iar pentru lotul lung din Dâmbovița durata este de 48 luni. Lucrările se referă la decopertarea straturilor asfaltice pe grosimea cumulată și ranforsare. Pe cele trei loturi vor fi înlocuite 34 de podețe.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...