Web Analytics

Autorul dublei crime de la Mihăeşti a fost trimis în judecată. Riscă închisoarea pe viaţă

de | 17.09.2021 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri

La mijlocul lunii mai a acestui an, grozăvia s-a petrecut în curtea bisericii din Mihăești! O tânără mamă de 38 de ani și fiul acesteia, de doar 15 ani, au fost uciși de fostul concubin al femeii. Autorul dublei omucideri a fost prins imediat după carnagiu, în timp ce încerca să-și ia zilele cu cuțitul cu care își înjunghiase victimele. La doar patru luni de atunci, Sever Ciobanu a fost trimis în judecată sub acuzația de omor calificat.

Ramona Stricatu i-a căzut victimă fostului concubin în localitatea în care își găsise un alt partener de viață, în Mihăești, satul Rudeni, în zona Geabelea. Ea divorțase în anul 2018, fiind anterior căsătorită în comuna Bughea de Sus și având un fiu cu fostul soț, copilul căzând și el victimă furiei lui Sever Ciobanu. Ucigașul este și el divorțat de un deceniu, relația cu Ramona Stricatu (fostă Brumaru) începând-o la puțin timp după despărțirea de soție. Cei doi au stat o vreme împreună în comuna Cetățeni, apoi femeia și-a găsit un alt concubin, după care a plecat împreună cu băiatul pe care îl avea în grijă. Ciobanu nu a suportat situația, și-a manifestat intenția de a-i lua viața Ramonei și într-o emisiune televizată, iar în acest an și-a dus la îndeplinire macabra pornire.

Citește și Criminalul de la Mihăeşti, executat silit pentru un card de cumpărături

Prins imediat, Brumaru a fost reținut, apoi arestat preventiv, o vreme fiind sub supraveghere medicală din cauza rănilor pe care și le provocase, dar și pentru că fusese depistat infectat cu noul coronavirus. După ieșirea din Spitalul Penitenciar Mioveni, a ajuns după gratii, fiindu-i prelungită periodic măsura arestării preventive. Ultima dată s-a întâmplat acest lucru pe 7 septembrie 2021. Cu o zi înainte a fost deschis la Tribunalul Argeș dosarul în care acesta va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. El este inculpatul, alte patru persoane, rude ale celor uciși, s-au constituit părți civile pentru a cere daune morale și materiale.

Ce prevede Codul Penal pentru omor calificat

În noul Cod Penal, omorul calificat este cel săvârșit în împrejurări deosebite, care îi conferă acest caracter. În privința lui Sever Ciobanu, chiar trei din cele opt situații pot fi regăsite în cazul de omor: săvârșirea faptei cu premeditare, asupra a două sau mai multe persoane și prin cruzimi. Legea penală prevede pentru o asemenea faptă detențiunea pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Viaţa din puşcărie a celor doi condamnaţi în tripla crimă de la Stoeneşti

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii