Web Analytics

Automotoare electrice pentru Piteşti-Curtea de Argeş

de | 4.08.2022 11:55 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii dezvoltă un proiect-pilot menit să îmbunătățească calitatea și să sporească siguranța pe calea ferată, iar un prim pas a fost făcut recent prin aprobarea de către Guvern a unei note de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea achiziționării a 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen.
Ideea este că din 10.500 km de cale ferată pe teritoriul țării, doar o parte, reprezentând 36%, este electrificată, însă realizarea electrificării pe celelalte linii este problematică. Așa că soluția încercată este cea a înlocuirii trenurilor tractate de vehicule bazate pe motoare cu ardere internă a motorinei cu automotoare.

Pentru început vor fi achiziționate și puse în circulație 12 automotoare pe șase trasee. Trei dintre linii vor deservi Bucureștiul, cu deosebire vor lega aeroporturile. O alta va fi cea dintre Titu și Târgoviște, iar alte două tranzitează teritoriul Argeșului. Este vorba despre Magistrala 101 București Nord-Titu-Pitești-Craiova și despre Linia 106 Pitești-Curtea de Argeș.
Automotoarele vor costa 862.230.000 lei. Finanțarea va fi asigurată în etape, timp de patru ani, din fonduri externe prin PNRR.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Pitești. Noi proiecte privind rețeaua de transport public. Modernizări și extinderi

Citește și AJFP Argeș. Bunurile cu risc fiscal ridicat transportate rutier, monitorizate prin Sistemul RO e – Transport

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *