Web Analytics

„Aur” tricolor la Olimpiada Balcanică de Informatică

de | 6.11.2023 14:29 | Actualitate, Cultură, Home, Jurnalul Universitar

 English Version

Informatica autohtonă se menţine la cel mai înalt nivel, iar noua generaţie se poate mândri cu rezultate foarte bune la nivel internaţional. Ministerul Educaţiei informează că ţara noastră a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu un punctaj cumulat de 1.963 de puncte din 2.400 posibile. Potrivit ministerului: „România obţine locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz şi un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile”.

La Maribor, în Slovenia s-a desfăşurat cea de-a 30-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică. „Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat. Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României”, arată Ministerul Educaţiei.

Citește și:

Rezultatele României au fost obţinute prin: Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil); Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul 2 in clasament); Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti; Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de: prof. Adrian Panaete – vice-preşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI) – profesor la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani în calitate de Team-Leader şi Adrian Budău – co-preşedintele Societăţii „Infoarena” , membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, în calitate de Deputy Leader. La Balcaniada de la Maribor, România a mai fost reprezentată şi în Comitetul Ştiinţifică de alţi doi membri SEPI – dl. prof Ionel-Vasile Piţ-Rada de la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta-Turnu-Severin şi doctorand Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *