Web Analytics
scris vineri, 03.11.2023

Cel mai vechi ziar din Argeș își încetează apariția „print”

Argeșul”, cel mai vechi ziar din județul Argeș, n-a mai apărut vineri, 3 noiembrie, la centrele de difuzare a presei. De ce? Nu a mai fost tipărit.

Cel mai vechi ziar din Argeș își încetează apariția „print”

Citește și: Singura Orchestră de Salon din România vine la Filarmonica Piteşti! Intrarea este liberă

Explicația am aflat-o citind ultimul editorial („Crimă erotică”) publicat în această zi pe site-ul ziarului, sub semnătura directorului Mihai Golescu, care informează ce se va întâmpla cu „Argeșul”.

Tipărit „doar o dată pe lună”

„… De la 1 noiembrie, mereu pe online și o dată pe lună și pe hârtie, ca măcar atât cât au plătit abonamentele să fim alături și de dragii noștri abonați, de cititori care ne-au urmărit cu o fidelitate exemplară” – a anunțat directorul acestui ziar, care, de aproape un an, apărea bisăptămânal în ediție tipărită.

Principalul motiv al acestei decizii este de natură economică, valabil pentru întreaga presă. Au crescut „năucitor” costurile tiparului, ale hârtiei, ale transportului și distribuției – afirmă Mihai Golescu.

Guvernul vine, vinerea trecută, cu o ordonanță de urgență care restricționează o serie de plăți și de cheltuieli, altminteri obișnuite la sfârșit de an. Instituțiile statului, între altele, nu mai pot face plăți pentru cultură, pentru presă, publicitate ș.a.m.d. Temporar, desigur, dar fără banii cuveniți, nici presa nu poate plăti tiparul, hârtia, salariile. Cultura urmează să fie sacrificată, ca de atâtea ori, pe altarul economiei de piață și al proastei gestiuni a averii nației” – a scris în ediția online directorul ziarului „Argeșul”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *