Web Analytics

„Au fost minim 20 de păgubiţi între cei care aveau cutii de valori la BCR Piteşti, dar unii nu au declarat furtul din diferite motive”

de | 30.04.2015 13:41 | Actualitate

# Ne-a declarat Eugen Florea, unul dintre păgubiții din jaful cutiilor de valori de la BCR Piteşti

În octombrie 2013, treisprezece argeșeni au depus plângere la Poliție, reclamând că din cutiile de valori pe care le aveau la sucursala Argeș a BCR le-au dispărut diverse sume de bani, cuprinse între 113.000 și 400.000 de euro. Din nefericire pentru păgubiți cazul nu s-a soluționat nici până acum, dosarul stagnând la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Eugen Florea a fost primul dintre păgubiți care a informat autoritățile că i-au dispărut bunurile avute într-o căsuță de valori de la BCR Piteşti.

Printre bunurile ce i-au dispărut piteșteanului se aflau 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur. Eugen Florea, împreună cu nouă dintre păgubiți, au format la sfârșitul anului trecut o asociație non-profit – Asociația Păgubiților Casetelor de Valori ale BCR Pitești, prin care doreau să dea în judecată banca, doar că până în momentul în care nu se încheie cercetările din dosar, păgubiții nu pot face nimic altceva decât să aștepte. „Unul dintre noi a făcut un demers la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, iar ei i-au dat răspunsul că încă sunt autori necunoscuți și că cercetează. E în lucru. Eu vreau să dau banca în judecată, dar degeaba pentru că nu putem să facem acest pas pentru că suntem stopați de dosar fiindcă nu s-au încheiat cercetările. Am cel puțin 10 motive în care pot să arăt că cei de la bancă nu și-au îndeplinit atribuțiile. Dacă mergem acolo la reconstituire eu îți demonstrez că se aude orice mișcare. Se auzea și când număram banii că ușa rămânea deschisă, dar ăștia că au umblat la atâtea căsuțe nu s-a auzit?”, ne-a precizat Eugen Florea. În ultima vreme, în presa din Argeș s-a vehiculat și faptul că în cazul jafului de la BCR Pitești anchetatorii ar fi aflat că spărgătorii erau de fapt după sume mari de bani care ar fi aparținut unor inculpați din dosarul Permise, doar că Eugen Florea neagă această posibilitate: „Nu e adevărat. Dacă era așa, erau luate doar acele casete. Dar acolo s-a spart toată zona care a fost pe partea de lângă mine, le-a luat pe toate la rând”, a explicat acesta.

„Eu vreau să mă judec cu banca pentru că eu la bancă plăteam, nu plăteam nici la poliție, nici la hoți, că altfel țineam banii acasă și mă feream eu de hoți”

Un caz asemănător a avut loc la începutul acestui an și în centrul Angliei. Doar că în acest caz, hoții au intrat în clădire prin acoperiş şi au coborât prin puţul liftului până la subsol, după ce au dezactivat alarma, de unde au golit 70 casete de valori. Eugen Florea consideră că dacă în urma jafului din Anglia, păgubiții vor avea câștig de cauză, cu siguranță vor avea și ei: „În contractul cu BCR Pitești pe care l-am încheiat spunea clar: o căsuță adecvată și sigură. Dar care era siguranța? Eu dădeam 5 milioane ca să fie în siguranță. Să vedem în Anglia la jaful  care a fost ce măsuri se vor lua pentru că nici acolo nu erau declarate sumele din casete. Eu consider că am cea mai mare credibilitate pentru că am fost primul care a observat că lipsesc banii și le-am spus anchetatorilor din prima secundă cât aveam. Dvs. credeți că doar ăștia 13 au fost, eu vă spun că au fost 20 minim, că știu eu pe unii care nu le-a declarat din diferite motive. E treaba lor, dar eu nu mă opresc aici. Pe mine nu mă interesează cine a spart, dar doresc ca poliția să-i descopere. Eu vreau să mă judec cu banca pentru că eu la bancă plăteam, nu plăteam nici la poliție, nici la hoți, că altfel țineam banii acasă și mă feream eu de hoți. Să vedem ce se va întâmpla în Anglia, dacă vor avea câștig de cauză acolo, voi avea și eu”, a conchis Eugen Florea. Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii