Web Analytics

Atacurile urșilor se întețesc. Ministrul Mediului dă noi detalii despre proiectul prin care vor fi lichidate animalele agresive

de | 26.06.2021 09:12 | Actualitate

Un bărbat a fost atacat de un urs în zona Barajului Vidraru. Vicitima are răni pe mâini, dar a reușit să ajungă la echipajul SMURD care fusese alertat. Potrivit reprezentanților ISU Argeș, bărbatul are aproximativ 50 de ani și a fost rănit la nivelul antebrațului. Bărbatul susține că a fost atacat de urs, în zona Barajului Vidraru. El a sunat la 112 și s-a deplasat singur spre ambulanța SMURD trimisă în misiune. Echipajul medical l-a îngrijit și l-a transportat la spital, scrie Mediafax. Acesta este însă doar unul din multiplele atacuri ale urșilor din ultimele zile. Ministrul Mediului anunță un proiect privind lichidarea cu celeritate a animalelor agresive.

„Lucrăm la un proiect de ordonanță de urgenţă conform căruia, în funcție de gravitatea situației, urșii agresivi care atacă pe teritoriul localităților, să poată fi tranchilizați și relocați sau împușcați de o echipă formată de jandarmi și vânători, în 24 ore după ce se semnalează prezența ursului”, a declarat Tánczos Barna.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole