Web Analytics

Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române

de | 1.05.2022 04:25 | Actualitate

Un atac cibernetic a vizat site-ul Poliţiei Române, a transmis Poliția Română sâmbătă seară.

”Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Citește și: Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române. Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române. Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată”, au transmis oficialii.

Citește și: Ce a descoperit raportul Curţii de Conturi pe anul 2021. Drepturi salariale plătite ilegal către 10 funcţionari publici de la Primăria Mărăcineni

Ofiţerii specialişti din cadrul Poliției Române, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, au remediat situaţia apărută şi au restabilit accesul publicului către site-ul instituției. La remedierea problemei, au contribuit decisiv specialiști din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *