Web Analytics
scris marți, 26.10.2021

Astăzi se împlinesc 14 ani de la dispariția „Prinţului din Trivale“

Marți, 26 octombrie 2021, se împlinesc 14 ani de la moartea inegalabilului Nicolae Dobrin, fachirul din Trivale care a vrăjit generații întregi, a uimit specialiștii prin talentul său uriaș și a făcut din echipa FC Argeș Pitești un club de referință în fotbalul românesc și internațional.

Astăzi se împlinesc 14 ani de la dispariția „Prinţului din Trivale“

CITEȘTE ȘI: Trei victorii și un eșec pentru juniorii de la FC Argeș

A fost unul dintre cei mai iubiţi jucători români, dribling-urile şi pasele sale culegând aplauze pe orice stadion Dobrin a fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 şi 1971.Nicolea Dobrin a evoluat de 48 de ori pentru echipa naţională şi a înscris de şase ori. A făcut parte din lotul tricolorilor, care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970, însă acolo n-a prins niciun minut. Dobrin a fost curtat insistent de Real Madrid, la începutul anilor 1970, însă Partidul Comunist a refuzat să-i acorde transferul.

CITEȘTE ȘI: Preţurile petrolului au urcat la noi maxime multianuale

Dobrin s-a stins din viață pe 26 octombrie 2007, bolnav de cancer pulmonar. Cu puţin timp înainte să moară, „Gâscanul” i-a mărturisit soţiei sale: ” Gica, ce bine era dacă nu aş fi fumat. Aş fi scăpat de toate suferinţele şi de toate durerile astea!”.  

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...