Astăzi se împlinesc 14 ani de la dispariția „Prinţului din Trivale“

de | 26.10.2021 10:14 | Actualitate, Sport

Marți, 26 octombrie 2021, se împlinesc 14 ani de la moartea inegalabilului Nicolae Dobrin, fachirul din Trivale care a vrăjit generații întregi, a uimit specialiștii prin talentul său uriaș și a făcut din echipa FC Argeș Pitești un club de referință în fotbalul românesc și internațional.

CITEȘTE ȘI: Trei victorii și un eșec pentru juniorii de la FC Argeș

A fost unul dintre cei mai iubiţi jucători români, dribling-urile şi pasele sale culegând aplauze pe orice stadion Dobrin a fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 şi 1971.Nicolea Dobrin a evoluat de 48 de ori pentru echipa naţională şi a înscris de şase ori. A făcut parte din lotul tricolorilor, care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970, însă acolo n-a prins niciun minut. Dobrin a fost curtat insistent de Real Madrid, la începutul anilor 1970, însă Partidul Comunist a refuzat să-i acorde transferul.

CITEȘTE ȘI: Preţurile petrolului au urcat la noi maxime multianuale

Dobrin s-a stins din viață pe 26 octombrie 2007, bolnav de cancer pulmonar. Cu puţin timp înainte să moară, “Gâscanul” i-a mărturisit soţiei sale: ” Gica, ce bine era dacă nu aş fi fumat. Aş fi scăpat de toate suferinţele şi de toate durerile astea!”.  

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii