Web Analytics

Aşa a intabulat Cadastrul stadionul Ştrand: cu un contract de închiriere pe post de act de proprietate

de | 26.07.2017 20:01 | Dezvăluiri

3 OCPI# Documente explozive! Negru pe alb cum s-a furat din domeniul public stadionul pe care a debutat Dobrin # Asociația sportivă a sindicatelor din Regotrans, A.S. „Edilul”, și-a trecut în proprietate Stadionul  Ștrand cu șase luni înainte de expirarea contractului de închiriere!

Continuăm seria dezvăluirilor despre cum a devenit Asociația Sportivă Edilul,  asociație a Sindicatului  Regotrans, proprietar pe stadionul Ștrand din Pitești și construcțiile aferente. Jurnalul de Argeș v-a prezentat acum câteva ediții contractul de închiriere pe 10 ani, deținut de Asociația Edilul, contract de închiriere în baza căruia s-a făcut… intabularea! Este vorba despre piesa lipsă dintr-un puzzle penal care a făcut ca încă un bun al statului să treacă în mâna băieților deștepți din Pitești. Iar acum vă prezentăm, în premieră absolută, documentul de la Oficiul de Cadastru, unde scrie la rubrica „titlul actului de proprietate”, negru pe alb – „contract de închiriere”. Iar dacă ați mai văzut și auzit de așa ceva, să ne dați și nouă de veste. Un lucru e cert: principalul păgubit în această „afacere” este Clubul Sportiv Municipal, moștenitorul Administrației Bazelor Sportive Pitești, cea care, în data de 5 iunie 1990, a încheiat un contract de închiriere cu A.S. Edilul, pe atunci clubul sportiv al fostului Regotrans, pe o perioadă de zece ani, începând cu 1 iulie 1990. Așadar, Asociația Edilul primea cu chirie Stadionul Tineretului din  Parcul Ștrand, cu următoarele dependințe: vestiare, grupuri sanitare situate la parterul tribunei și două încăperi. La punctul doi al contractului de închiriere se precizează că rămâne în folosința Asociației Bazelor Sportive Pitești pista de atletism din jurul parcului și clădirea vechilor vestiare, cu obligația expresă din partea AS Edilul privind întreținerea pistei, a încăperilor și instalațiilor aferente și a suprafeței de joc, asigurarea pazei bazei sportive și respectarea normelor PSI, plata a doi salariați ai ABS, plata utilităților. De asemenea, chiriașul se obliga că orice modificare a bazei și a clădirilor aferente nu se va face fără aprobarea ABS Pitești, iar rezilierea contractului să se facă numai cu acordul ambelor părți.

Ca la noi la nimeni! Chiriașul s-a făcut stăpân pe casa gazdei

Ei bine, nu doar că nu a fost respectat contractul de închiriere, însă acesta a fost transformat în… act de proprietate. Și asta chiar înainte de expirarea perioadei de zece ani. Iar din chiriaș, AS Edilul a devenit proprietar cu acte în regulă peste casa gazdei sale. Cum s-a întâmplat asta? Prin bunăvoința O.C.P.I Argeș care, în data de 13.12.1999, deci cu șase  luni  înainte de expirarea contractului, a întocmit planul de amplasament și delimitare, planul de încadrare în zonă, fișa bunului mobil și memoriul tehnic necesare intabulării suprafeței de 16.649 m.p. Cu aplomb, Maria Zgreabăn, executantul documentației, care își pune și parafa cu certificatul de autorizare pe hârtii, menționează în memoriul tehnic, la punctul privind scopul lucrării: „act de proprietate” iar la cel privind datele referitoare la dreptul de proprietate, acte în susținere juridică (sic!): „contract de închiriere din 05.06.1990”! O altă fumigenă strecurată de această dată în fișa bunului imobil este menționarea, în caseta privind denumirea proprietarului, cu un singur număr curent, Consiliul Local Pitești – pentru A.S. Edilul. Apar mai multe întrebări: de ce s-ar mai fi judecat Primăria Pitești pentru bunurile intrate ilegal în patrimoniul AS Edilul, dacă era proprietar? Și dacă Primăria figura ca proprietar în acte, de ce nu i s-au restituit bunurile?  De  ce a fost închis dosarul de urmărire penală de la Secția 1 de Poliție Pitești? De ce instanța nu a văzut aceste lucruri prin care s-au încălcat cele mai elementare reguli juridice? Reguli pe care orice avocat, chiar și aflat la început de drum le cunoaște, reguli care spun că
„Niciodată, un contract de închiriere nu se transformă în act de proprietate?!”… Iar șirul întrebărilor  continuă. Și vom continua să le punem până în momentul în care un magistrat onest și cu un puternic simț al dreptății va redeschide acest dosar de furtișag clar, prin infracțiune, al bunurilor statului.

Avocatul Dan Panţoiu: „Cum poate să treacă un bun public în proprietatea cuiva?”

3 PantoiuUn avocat celebru al Piteștiului, care a fost și consilier local și care a trăit în plin toate transformările anilor `90 din urbea noastră, cu bune și cu rele, este indiscutabil avocatul Dan Ioan Panțoiu. L-am întrebat ce știe despre cum a ajuns Parcul Ștrand din proprietatea statului în proprietatea fantomaticei A.S. „Edilul”, mai ales că fostul ministru al sportului Giorgiu Gingăraș i-a pomenit numele într-un interviu precedent din Jurnalul, declarând: „Cei de la Edilul aveau un avocat bun, Panțoiu…” Iată ce ne-a răspuns avocatul Dan Ioan Panțoiu despre problema cu stadionul Ștrand: „Au trecut douăzeci de ani…Nu îmi aduc aminte prea mult. Atât îmi aduc aminte, Clubul Edilul al sindicatelor din Regotrans avea în administrare tribuna. Dar cum poate să treacă Stadionul Ștrand, un bun public, în proprietatea cuiva?”, s-a întrebat indignat avocatul. Care a mai adăugat doar atât: „Știu că au fost o grămadă de procese, m-a reclamat acest Vasilescu (n.red. Guffi) și la Poliție și la DNA!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii