Web Analytics
scris vineri, 17.02.2023

Arhiepiscopia cere preoţilor să nu mai folosească tricolorul pe post de patrafir sau faţă de masă

În ultima vreme, preoții din Argeș au lansat o nouă modă, aceea a folosirii în exces a tricolorului: pe post de patrafir, pe masa utilizată la serviciul religios sau chiar în loc de ștergar. Arhiepiscopia a luat măsuri și, printr-o notă internă, le-a transmis părinților, prin intermediul protoieriilor, că „această practică nu are nicio fundamentare canonică, nefiind conformă cu tradiția Bisericii Ortodoxe Române și nu poate fi o manifestare a simțământului patriotic (deși aceasta este intenția), care trebuie să-i caracterizeze pe toți românii, ci mai degrabă o dorință de împodobire excesivă a veșmântului liturgic”.

Arhiepiscopia cere preoţilor să nu mai folosească tricolorul pe post de patrafir sau faţă de masă

Mai marii bisericești îi îndeamnă pe preoți să respecte hotărârea Sinodului BOR privitoare la practica unitară în ceea ce privește veșmintele preoțești și să își comande ținutele adecvate. „Vă îndemnăm stăruitor ca veșmintele liturgice având fondul coloristic caracterizat de culorile naționale să nu mai fie întrebuințate în cult, întrucât drapelul national reprezintă cel mai important simbol al istoriei și culturii românești, menit să ne reprezinte în mod oficial ca Popor și Națiune Românească”, se arată în documentul semnat de arhiepiscopul Calinic.

Citește și Pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului a fost atacată de hackeri

Citește și Reacția Arhiepiscopiei la articolul din Jurnalul despre preotul care își blesteamă vecinii și îi bombardează cu petarde

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită