Femei agresate în propria familie

de | 12.03.2021 15:10 | Actualitate

În cursul zilei de ieri, ca urmare a unor conflicte în familie, poliţiştii argeşeni au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, ca urmare a agresării unor membri de familie.
În ziua de 10 martie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la un conflict între doi soţi, petrecut la locuinţa comună din localitatea Corbeni.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 46 de ani, din Corbeni, şi-ar fi lovit soţia în zona capului.
La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical, care i-a acordat îngrtijiri medicale.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Citește și Cu aproape de două ori mai mulți elevi infectați decât Timișul, Argeșul nu schimbă scenariul

 
Tot în cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi prin plângere cu privire la un conflict între fiica de 21 de ani şi tatăl acesteia.
Din cercetări s-a stabilit că în aceeaşi zi, în timp ce se aflau în locuinţa comună, bărbatul ar fi lovit-o, pe fiica sa.
În cursul anului anterior, tot pe fondul unei fapte de violență în familie, împotriva bărbatului fusese emis un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitatea de 5 zile.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. În ambele cazuri, polițiștii au cerut luarea unei măsuri preventive. Astfel,  bărbatul de 46 de ani, din Corbeni, reținut de politistii Secției de Poliție Rurală Albeștiibde Argeș, a fost prezentat în fata instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, iar instanta a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Celălalt bărbat, de 51 de ani, din Pitești, reținut de polițiștii Sectiei 3 Poliție Pitești, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fiind dispusă masura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, cu interdicția de a se apropia sau de a contacta pe fiica ori pe soția sa.
În domeniul violenței domestice, legislația a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecție provizoriu, instrument aflat la dispoziția polițiștilor ce intrevin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, polițiștii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situația de potențial pericol ce justifică aplicarea măsurii.
Caracterul deosebit în privința ordinului de protecție provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței.
Un alt instrument util este Bright Sky RO – o aplicaţie ce vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Aplicația este un instrument digital gratuit, care oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.
Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeş desfăşoară permanent activități de prevenire a violenței domestice, prin informarea cetățenilor, ultima astfel de activitate fiind desfășurată în cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., la Școala Gimnazială Carol I Curtea de Argeș, activitate la care au luat parte 24 de elevi din cadrul clasei a VIII-a și cadre didactice.
Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti .
De asemenea, mai multe informații referitor la aplicația gratuită pentru telefonia mobilă – Bright Sky, aplicație care vine în sprijinul victimelor violenței domestice accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/politistii-va-invata-cum-sa-spuneti-nu-violentei-domestice
 
 

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii