Web Analytics

Argeșeanul Sebastian Zidaru, premiat la Gala Premiilor Radar de Media

de | 2.11.2022 09:03 | Actualitate, Home

Marți – 25 octombrie 2022, de la ora 19:00, a avut loc cea mai așteptată gală de premiere din România – Gala Premiilor Radar de Media, ediția a X-a. Pe langă premiile acordate prin votul publicului, Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței, prezidată de Claudiu Dumitrache, a mai acordat premii speciale din propria inițiativă sau din nominalizările făcute de către public. În această categorie specială se regăsește și tânărul argeșean Sebastian Mihai Zidaru, în vârstă de 18 ani, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor – alături de personalități, instituții și televiziuni precum Eugen Doga, Dan Negru, Marius Bodochi, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Trinitas TV, Electrecord,  Societatea Română de Radiodifuziune, Florentina Opriș, Paul Surugiu (Fuego) și Cătălin Botezatu.  

Citește și: Premieră! „Capra cu trei iezi”, duminică, la Cinematograful „București”

Premiul primit de Sebastian a fost o recunoaștere a meritelor și efortului său în promovarea culturii și educației, prin prisma activităților sale de la Centrul de Tineret OVD Argeș, organizație al cărui președinte este și care anul acesta a avut răsunet național. La urcarea pe scenă pentru ridicarea premiului, în seara de 25 octombrie, Sebastian a notat serbarea Zilei Armatei Române și a amintit de Bătălia de la Carei, schimbând atmosfera mondenă în una asemănătoarea unei conferințe de istorie: 

„Este o onoare să primesc acest premiu și mă bucur că muncă mea este apreciată. Tinerii au  nevoie de valori, de repere, au nevoie de cultură. Educația și cultură trebuie să stea la baza unui sistem democratic sănătos. (…) Dat fiind premiul pe care l-am primit, nu puteam să nu amintesc de importanța, de solemnitatea zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României. Acum 78 de ani, pe 25 oct. 1944, prin Bătălia de la Carei, eliberam Nordul Ardealului, cu multe sacrificii și jertfă. Mulțumesc Radar de Media! Mulțumesc juriului pentru recunoaștere!” – a declarat Sebastian Zidaru în fața celebrităților prezente la eveniment.

Citește și: Primăria Pitești a amendat Compania Națională de Căi Ferate

Amintim că, în luna martie, Sebastian a fost laureat al revistei de cultură Regal Literar, pentru creațiile literare și pentru promovarea culturii, primind Distincția Culturală alături de Andrei Zincă și Sergiu Cioiu. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *