Web Analytics

Premieră! „Capra cu trei iezi”, duminică, la Cinematograful „București”

de | 2.11.2022 08:14 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Film în premieră, la Cinematograful “București”, bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești românești.

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul românesc „Capra cu trei iezi”, în regia lui Victor Canache, în rolurile principale fiind Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Silviu Corbu, Razvan Ilina și Antonio Gavrilă.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi). Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Citește și „Din profil”, expoziție de portrete la Muzeul Golești

Thriller supranatural

Iar sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 18.00, la cinematograf va fi reproiectat filmul străin “Inocenții”. Regia îi aparține lui Eskil Vogt, în rolurile principale fiind Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf și Mina Yasmin Bremseth Asheim.

În timpul unei luminoase veri nordice, un grup de copii își dezvăluie misterioasele și întunecatele puteri atunci când adulții nu sunt pe fază. În acest thriller supranatural original, joaca ia o turnură periculoasă.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *