Web Analytics

Argeșean cu adeverință falsă de vaccinare, internat de Covid-19 la Timișoara. Se află în stare gravă

de | 27.08.2021 11:00 | Actualitate

Un bărbat din Argeș e internat în stare gravă la Terapie Intensivă în Timișoara, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. A crezut că o să păcălească sistemul şi a obţinut o adeverinţă de vaccinare fără să se imunizeze. Tot mai mulți medici de familie recunosc că au auzit de pacienți care vin în cabinete și cer pur și simplu certificatul. Vorbim de un pericol pentru sănătatea publică și de o infracțiune, avertizează specialiștii. Responsabilii campaniei de vaccinare spun că au trimis date la poliție legate de peste 370 de adeverințe bănuite de fals, relatează Digi24.ro.

Bărbatul care a recunoscut că ar fi reușit să obțină de la un medic de familie din Argeș adeverința de vaccinare e acum în stare gravă.

CITESTE SI Prefectul le-a spus medicilor de familie că se fac cercetări pe eliberarea adeverinţelor false de vaccinare

Mihai Iacob, președintele Societății de Medicină de Familie: „Nu aș arunca o umbră de îndoială asupra activității de vaccinare, poate și asta se poate încerca, să aruncăm o îndoială. Eu nu aș generaliza absolut deloc.Sunt doar cazuri punctuale, particulare, care au fost izolate”.

Medicii de familie recunosc o presiune uriașă venită din partea pacienților. Nu există cabinet ori centru de vaccinare în care cel puțin un pacient să nu fi cerut vaccinarea fictivă, spune un alt doctor.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii