Argeș. Săptămâna prevenirii criminalității

de | 22.05.2022 11:00 | Actualitate, Home

     În perioada 23-27 mai a.c., în județul Argeș va avea loc o nouă ediție a evenimentului SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, ce se desfășoară la nivel național.  

În acest interval de timp, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, vor organiza activități informativ-preventive, cu scopul conștientizării și sensibilizării cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, antivictimale și antiinfracționale. 

Citește și: Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

Anterior, în ziua de vineri, 20 mai a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate cu trei clase de elevi, la Școala Gimnazială ,,ION MINULESCU” Pitești, în cadrul Proiectului de prevenire a criminalității informatice ,,CYBEREX”

Cei aproximativ 100 de elevi au vizionat clipurile din cadrul proiectului și au purtat discuții cu polițiștii. 

Tot în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, polițiștii de la ,,prevenire” au desfășurat activități privind siguranța rutieră, la Școala ,,Traian” din Pitești, cu elevii claselor I. 

Pentru activitate, elevii s-au pregătit cu desene, care au făcut obiectul unui concurs pe tema ,,Cum pot să fiu eu în siguranță pe stradă”.

De asemenea, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu cei ai Serviciului Rutier Argeș, au prezentat laboratorul de siguranță rutieră, pentru o activitate interactivă cu copiii.

Citește și: Deranjaţi că i-a criticat, procurorii cer de la Baroul Argeş capul avocatului Gh. Ionescu-John

Și ziua de sâmbătă, 21 mai a.c. a fost una plină pentru polițiști, care au desfășurat activități specifice în cadrul festivalului Poienari Archangels Fest, ce marchează deschiderea sezonului pentru iubitorii de adrenalină și motociclism.

Astfel, polițiștii de la ,,prevenire”, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, au desfășurat activități de asigurare a ordinii și liniștii publice, dar și de prevenire a infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, transmițând și îndemnul de respectare a regulilor de siguranță rutieră.

Activitățile informativ-educative continuă, programul pe care polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș îl vor avea în săptămâna 23-27 mai a.c. fiind următorul: 

Citește și: SIPI se spală pe mâini în cazul Mihalcea şi aruncă pisica moartă în curtea IPJ Argeş

-luni, 23 mai: prevenirea discriminării;

-marți 24 mai: prevenirea violenței domestice;

-Miercuri, 25 mai: prevenirea victimizării minorulor și a disparițiilor de minori;

-joi, 26 mai: siguranța în mediul on-line;

-vineri, 27 mai: prevenirea infracțiunilor cotra patrimoniului și siguranța rutieră.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...