Web Analytics
scris joi, 10.02.2022

Argeș: Sancțiuni contravenționale ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Argeș: Sancțiuni contravenționale ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale, dintre care 24 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

În cadrul activităților au fost verificate 1.085 de persoane, precum şi 115  mijloace de transport în comun. De asemenea, au fost verificate un total de 111 societăţi comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.250 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii.

În ziua de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și ai Biroului Rutier Pitești, care au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeșeni și polițiști locali, au verificat 426 de persoane, dintre care 213 în cadrul acțiunilor punctuale, 62 de societăți comerciale, precum și 55 de mijloace de transport în comun.

Citește și Cristi Marinescu, un jurnalist devotat până la sacrificiu sportului

Cu ocazia acțiunilor, au fost realizate instruiri cu operatorii economici de pe raza municipiului Pitești unde echipele au efectuat verificări. În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii piteșteni au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.250 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, ]n ziua de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș și secțiilor arondate au legitimat 183 de persoane și au verificat 69 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.

Au fost controlate 14 societăți comerciale, precum și 15 mijloace de transport persoane. Au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

În ziua de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au legitimat 44 de persoane și au verificat 15 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.

De asemenea au fost controlate 3 societăți comerciale, precum și 4 mijloace de transport în comun. Au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform Legii 55/2020.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *