Web Analytics
scris vineri, 22.09.2023

Argeș. Prinși cu 5 metri cubi de lemne lipsă în depozit! Ce le-a făcut Poliția

Joi, 21 septembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat activitatea unei societăți comerciale cu sediul și un punct de lucru pe raza comunei Davidești.

Argeș. Prinși cu 5 metri cubi de lemne lipsă în depozit! Ce le-a făcut Poliția

Citește și: Detalii despre Registrul traficanților de droguri. Proiectul va fi depus în Parlament

În urma controlului, potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, „s-au stabilit diferențe între stocul scriptic și cel faptic, respectiv că societatea comercială nu deținea în depozit cantitatea de 5 mc lemn foc (speciile fag, plop tremurător și salcie căprească). De asemenea, din verificări s-a constatat că societatea deținea în plus față de stocurile scriptice din programul SUMAL 2.0, cantitatea de 0,72 mc lemn foc (gorun și tei)”.

Ca urmare a abaterilor constatate, firma respectivă a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Totodată, cantitatea lipsă, de 5 mc lemn foc, în valoare de 981,28 lei, a fost confiscat valoric, iar cantitatea de 0,72 mc lemn foc deținut fără justificare legală, a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni, conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *