Web Analytics

Argeș: Peste 200 de medici de familie încep vaccinarea anti-Covid la data de 4 mai

de | 15.04.2021 01:00 | Actualitate

Potrivit coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la nivel naţional, 30% dintre medicii de familie au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii, care ar urma să înceapă pe  data de 4 mai.

Medicii de familie vor putea administra pacienţilor de pe listele lor vaccinuri de la AstraZeneca şi de la Johnson&Johnson, adică vaccinuri ce pot fi depozitate la temperaturi între 2 şi 8 grade.

CITESTE SI Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a crește capacitatea de testare

Programările se vor face pe listele deschise de către medicii de familie, iar vacinarea se va realiza în afara programului de lucru obişnuit. Medicii de familie incluşi în acest proiect vor beneficia de instruire, după cum relatează sursata.ro.

„Până la data de 8 aprilie, la nivelul judeţului Argeş, situaţia contractelor pentru serviciile prevăzute în OUG nr 3/2021 se prezintă în felul următorː 3 unităţi sanitare din judeţul Argeş – Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Costeşti şi Muntenia Hospital Piteşti. De asemenea, 204 furnizori din cadrul asistenţei medicale primare (cabinete de medicină de familie) şi-au exprimat intenţia de a contracta acest tip de servicii”, a declarat Cristian Mitrofan, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeş.

CITESTE SI Medicii de familie argeșeni primesc câte 40 de lei pentru fiecare vaccin antiCovid administrat

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii