Web Analytics

Medicii de familie argeșeni primesc câte 40 de lei pentru fiecare vaccin antiCovid administrat

de | 10.04.2021 12:35 | Actualitate

Medicii de familie argeșeni care administreaza  vaccinuri potrivit schemei stabilite în strategia națională de vaccinare anticoronavirus vor primi câte 40 lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei/vaccin, cât s-a stabilit inițial, potrivit unui proiect de OUG aflat în lucru la Guvern, scrie https://www.judecatorul.ro/. 

Măsura prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei în plus pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, inclusă în cadrul proiectului amintit, inițiat de Ministerul Sănătății, are drept scop creșterea ratei de vaccinare la nivel național într-un timp mult mai scurt prin oferirea posibilității de a te putea vaccina cât mai aproape de domiciliu.

Decontarea activității medicilor de familie este considerată necesară, potrivit propunerii legislative, întrucât întreaga activitate a acestora presupune informarea, programarea la vaccinare, administrarea efectivă a vaccinului, monitorizarea și raportarea eventualelor reacții adverse pentru fiecare pacient în parte.

CITEȘTE ȘI Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a crește capacitatea de testare

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bine-ar fi sa fie-asa, dar nu se poa’ ; medicii de familie nu au „infrastructura” ! Nici farmaciile nu au
    asa ceva … tantalailor ! Se trezi neamu’ lu’ Ceasca/Leanta : // Mai da-le o suta de lei, sa vezi cum tac !// Tu/menestrule de kkt, tu/dr.Zira din Planeta maimutelor … ce zaceti ?!