Web Analytics
scris sâmbătă, 14.10.2023

Argeş. Păcăleau firme de asigurare cu accidente regizate! Trimişi în judecată!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune privind asigurările, în formă continuată, în modalitatea de participație a complicității, fals în declaraţii, în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în fomă continuată şi uz de fals, în formă continuată.

Argeş. Păcăleau firme de asigurare cu accidente regizate! Trimişi în judecată!

Citeşte şi: Şeful Direcţiei Silvice Argeş a ajuns la „Gazeta de perete”. Armand Chiriloiu, acuzat că a participat la o petrecere deocheată, cu sex pe bani, alături de omologul său din Vrancea!

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeş, timp de mai bine de trei ani, mai exact în perioada ianuarie 2016-august 2019, „trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alte trei persoane, cu scopul de a obține, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societățile de asigurare-reasigurare, prin solicitarea și primirea plăților necesare efectuării reparaților unor autovehicule distruse, în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale„.

Autoturismele avariate ar fi fost reparate la aceeași societate service auto, prejudiciul creat în dauna societăților de asigurare și reasigurare fiind de aproximativ 80.000 euro, conform sursei citate.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite și aplicate măsuri asiguratorii.

IPJ Argeş reaminteşte că, la 18 ianuarie a.c., polițiștii au pus în executare 14 mandate de percheziție, în Pitești, Topoloveni, Poiana Lacului și Izvoru, la sediul unei societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor.

Iar acum dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată – se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Argeş.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...