Web Analytics

Argeș: Controale la societăți comerciale cu profil dezmembrări auto

de | 29.10.2019 12:14 | Actualitate

 

În perioada 21-25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Ordine Publică au acționat, pe raza județului Argeș, pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite rezultate din operațiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.

Aceștia au efectuat controale la nouă societăți comerciale, de pe raza județului Argeș, cu profil de activitate dezmembrări auto.

Cu ocazia controalelor, la trei dintre societățile comerciale au fost aplicate amenzi în valoare totală de 139.500 lei, conform O.U.G. 195/2005, O.G. 82/2000, Legii 12/1990, respectiv Legii 212/2015 și a fost confiscată suma totală de 10.276 lei, care nu a putut fi justificată prin bonuri fiscale.

De asemenea, la două dintre societățile comerciale controlate, polițiștii au constatat că reprezentanții societăților comerciale nu au luat măsurile de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri și au păstrat pe sol, în diferite recipiente din plastic și metal, ulei de motor uzat, respectiv diferite componente de metal și materiale impregnate cu ulei de motor.

În cele două cauze, au fost înregistrate dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii