Web Analytics

Argeș. Controale în centrele comerciale și la agenții de pază. Ce nereguli s-au găsit

de | 22.04.2022 08:02 | Actualitate

Polițiștii argeșeni au efectuat controale la 10 centre comerciale și 6 agenți de pază. În urma verificărilor,  s-au dat doua avertismente și o amendă în valoare de 10.000 de lei. 

IPJ Argeș transmite: 

În ultimele 48 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secților de Poliție 1-4 Pitești, precum și cei din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și ai Poliției Municipiului Curtea de Argeș, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

Citește și Argeș. Peste 100 de jandarmi vor fi la datorie, de sărbători

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.

Polițiștii au efectuat verificări la 10 societăți comerciale, majoritatea centre comerciale, precum și 6 agenți de pază.

În urma verificărilor au fost constatate deficiențe la două dintre obiectivele verificate, dintre care unul se afla la recontrol.

Citește și:Spectacolul Extraordinar de Paște al Corului Madrigal, disponibil publicului din toată țara

Deficiențele constau în neimplementarea prevederilor planului de pază referitor la numărul agenților de pază, precum și lipsa uniformei agentului de pază care se afla în serviciu (locație din Pitești, unde au fost aplicate două sancțiuni cu avertisment conform Legii 333/2003), precum și neimplemntarea măsurilor specifice pentru manipularea de valori (locație din Câmpulung, aflată la recontrol, fiind aplicată o sancțiune contravenșională în valoare de 10.000 de lei, conform HG 301/2012).

La toate locațiile unde au fost constatate nereguli, au fost stabilite termene pentru remediere. De asemenea, au fost efectuate instructaje cu persoanele responsabile pentru manipularea de valori.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *