Argeș: Comercializare și transport ilegal de material lemnos

de | 22.10.2021 18:05 | Actualitate, Home

În ziua de 21 octombrie a.c, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialist din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Cetățeni.

În urma verificărilor, s-a constatat că societatea ar fi primit în depozit cantitatea de 23,5 mc material lemnos, de esență rășinoase și ar fi deținut cantitatea de 17,97 mc cherestea, fără documente de proveniență.

 

Citește și Piteștean reținut după ce și-a lovit fosta concubină

 

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 15.000 de lei, a fost confiscată.

De asemenea, în ziua de 21 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat un bărbat de 52 de ani, care conducea un tractor, cu care transporta 2,24 mc de material lemnos, pe raza localității Morărești, având avizul de însoțire expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: arges,transport ilegal lemne

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...