Argeș. Bărbat judecat pentru furt de lemne. Prejudiciu de 105 mii de lei

de | 17.02.2022 15:01 | Actualitate

În ziua de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008, și au reținut un bărbat de 61 de ani, din Băiculești.

Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunii ianuarie a.c., reprezentanții unei societăți comerciale, cu activitate în domeniul exploatării de material lemnos, la îndemnul bărbatului în cauză, având calitatea de organ silvic, cu atribuții de control, ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, un număr de 20 de arbori, din specia stejar, din fondul forestier de pe raza localității Merișani. 

Citește și:Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproape 105.000 lei.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 61 de ani, bănuit de săvărșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori sub forma instigării, conform art. 46 din Codul Penal raportat la art. 107 din Legea 46/2008, respectiv de furt de arbori, conform art. 109 din Legea 46/2008, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere luare a unei măsuri preventive.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *