Web Analytics

Argeș. 528 de candidați prezenți la proba obligatorie de BAC

de | 17.08.2022 14:39 | Actualitate, Cultură, Home

Astăzi, 17 august 2022, s-a desfășurat a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, proba obligatorie a profilului – proba E.c), respectiv la disciplina Istorie sau la disciplina Matematică.

În cele 5 centre de examen constituite în județul Argeș s-au înscris pentru susținerea probei obligatorii a profilului 650 candidați, dintre care 148 de candidați la Istorie și 502 de candidați la Matematică.

Au fost prezenți la proba scrisă obligatorie a profilului 528 de candidați. Nu s-au prezentat la această probă scrisă 122 de candidați, dintre care 22 candidați neprezentați la Istorie și 100 de candidați neprezentați la Matematică. 

Citește și: Bacalaureat: Tentativă de fraudă în Argeș

La proba de astăzi, în Argeș, nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație se regăsesc, începând cu ora 15,00, la adresa subiecte.edu.ro.

Pentru candidații din județul ARGEȘ, ultima probă scrisă din sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat-2022, proba la alegere a profilului și a specializării, se va desfășura joi, 18 august 2022, având în vedere că în județul nostru nu există candidați care să susțină probă scrisă la Limba și literatura maternă, planificată la nivel național pentru data de 19 august 2022.

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august).

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *