Argeș: 168 sancțiuni ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii

de | 14.10.2021 16:33 | Actualitate

IPJ Argeș reamintește că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate localitățile județului, atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise, iar persoanele vaccinate nu sunt exceptate de la această măsură.

Polițiștii argeșeni, alături de jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai altor structuri, sunt în continuare la datorie pentru ca normele de prevenire impuse prin prevederi legale să fie respectate.

23 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în cursul zilei de ieri, în cadrul acestora fiind angrenați aproape 150 de polițiști. Dintre aceste acțiuni, 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 3 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

 

Citește și Alb-violeţii Işfan şi Cristi Dumitru, convocaţi la naţionalele Under 21 şi 20

 

Aproape 2.500 de persoane, precum și 139 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților. De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 132 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform O.G. 55/2020, un număr de 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 de lei, după cum urmează:

– 168 de sancțiuni, în valoare de 13.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– o sancțiune, cu avertisment, reprezentantului unei societăți, pentru nerespectarea măsurilor de organizare a activității aplicabile operatorilor de comerț.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii