Web Analytics

Argentina este noua campioană mondială

de | 18.12.2022 20:06 | Actualitate, Home, Sport

Meci senzațional în finala Cupei Mondiale. Argentina este noua campioană mondială, învingând Franța, cu 4-3, după loviturile de departajare.

Citește și: Update. Starea rănitului adus de pe munte. “E posibil să aibă ceva, fisură, la bazin, pentru că îl doare foarte rău”

Messi e definitiv regele fotbalului, cu o prestație excepțională care îl urcă lângă Maradona. Argentina a câștigat un meci în care a condus cu 2-0, a fost egalată de Mbappe, care a marcat 2 goluri în 2 minute, a revenit la conducere în prelungiri, a fost din nou egalată, apoi a triumfat la penaltyuri.

Citește și: Cinci persoane rănite în accidentul de la Albota

Golurile în timpul regulamentar au fost înscrise de Messi (două) și Di Maria, respectiv Mbappe (trei goluri, din care două din penalty). La loviturile de departajare au ratat Kingsley Coman și Tchouameni, în timp ce toți argentinienii au transformat.

Citește și: Doi poliţişti s-au luat la bătaie pe scările sediului poliţiei

Kylian Mbappe a devenit golgheterul Campionatului Mondial 2022, cu 8 reușite, după ce în finală a marcat de trei ori. Lionel Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate la turneele finale de Cupă Mondială, 26, cu unul mai mult decât germanul Lothar Matheus. Pentru starul Argentinei, ajuns la 35 de ani, a fost ultimul meci la un turneu final de Cupă Mondială.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *