Web Analytics

Arc peste timp al învățământului argeșean/ Colegiul Național „Zinca Golescu”/ Centenar, 1921-2021”

de | 25.11.2022 13:46 | Actualitate, Cultură, Home

A văzut lumina tiparului, la Editura ”Bibliostar” din Râmnicu-Vâlcea, volumul ”Arc peste timp al învățământului argeșean/ Școala secundară de fete/ 100 de ani/ Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești, Argeș/ Centenar, 1921-2021”.

Citește și: Eminescu a demis un prefect de Argeş, ajutat de Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv

Este o lucrare monumentală, realizată de Emil Oprescu și George Rotaru, despre unul dintre cele mai valoroase instituții de învățământ din Argeș, Colegiul Național ”Zinca Golescu”, denumit, pe vremuri, Școală secundară de fete, Gradul II. Volumul cuprinde, printre altele, structura acestui liceu, activitățile și proiectele elevilor și ale dacălilor, situația nominală a absolvenților și a profesorilor , generația profesorilor de început, gânduri la ceas aniversar, aspecte oglindite în mass-media, album foto.

100 de ani de existență ai Colegiului Național ”Zinca Golescu” înseamnă – spun autorii – ”un palmares demn de admirat, fiecare activitate, faptă, este înscrisă de oameni care au fost, sunt, vor rămâne cu numele de profesor adevărat într-un lăcaș de învățământ, prin dorința familiei Mihail și Sevastița Vasilescu”.

Despre acest volum, tot în ”cuvinte înainte”, mai vorbesc cu aleasă prețuire Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și academicianul Gheorghe Păun. Vă invităm la lectură.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *