Web Analytics

Arbitrul argeşean Liviu Chiţa a luat bătaie la un meci de cupă

de | 31.08.2017 10:50 | Sport

13 ArbitruPrima competiție din noul mandat al președintelui Cornel Sorescu de la Asociația Județeană de Fotbal Argeș a debutat cum nu se poate mai prost! Este vorba de Cupa României, faza județeană, acolo unde cap de afiș a fost bătaia încasată la Godeni de arbitrul Liviu Chița. Lăsând la o parte cele 5 neprezentări și cele 5 neprogramări, Cupa României la nivelul județului a debutat cu un incident extrem de periculos.

La meciul dintre Godeni și Vlădești, un jucător de la oaspeți a fost accidentat extrem de dur și în timp ce colegii chemau salvarea, din tribune a apărut un cetățean, care se pare că este rudă cu jucătorul accidentat, și pur și simplu l-a luat la bătaie pe arbitru. Acesta a încasat palme, pumni și picioare și evident că în cele din urmă a pus capăt partidei. S-a lăsat în cele din urmă cu plângere penală la Parchet, iar acum urmează să se discute cazul și în Comisia de disciplină a AJF Argeș despre sancțiunile riscate de echipa din Vlădești. Pe lângă întâmplarea propriu-zisă care spune totul despre fotbalul județean patronat de AJF, nu putem omite opacitatea și lipsa de comunicare din partea noului șef al Comisiei de disciplină a AJF Argeș, Alexandru Postelnicu și mai ales din partea arbitrului Chița, care ne-a declarat că nu are acceptul AJF-ului să vorbească. Cu alte cuvinte, AJF Argeș este un adevărat stat în stat, cu propriile legi și cu propriile decizii! Iată în continuare ce spune despre acest caz un oficial al AJF, care a dorit să nu-și divulge identitatea, Alexandru Postelnicu, noul șef al Comisiei de disciplină a AJF Argeș și bineînțeles arbitrul Liviu Chița.

„Parcă avea arbitrul vreo vină că s-a accidentat ăla!”

Oficial AJF: „Arbitrul Liviu Chița a luat bătaie în toată regula la Godeni fără să aibă vreo vină. Un spectator a intrat pe teren și pur și simplu l-a luat la palme. Parcă avea arbitrul vreo vină că s-a accidentat ăla! Din discuțiile pe care le-am avut cu arbitrul Liviu Chița pot să vă spun că acesta a decis să nu mai arbitreze duminica pentru că nu e în siguranță. Am înțeles că s-a dus să-și scoată certificat medico-legal la ochi…”.

„Nu discut! Nu avem niciun document la momentul acesta! Există un raport suplimentar…”

Alexandru Postelnicu, noul șef al Comisiei de disciplină a AJF Argeș: „Vă dați seama că nu este fair-play ca să mă pronunț eu sau să discut despre caz. Acesta este un aspect, iar cel de-al doilea, cred că ar trebui să vorbiți cu conducerea AJF, nu cu mine. Nu pot eu să vorbesc în numele AJF-ului sau în numele unei comisii. Atâta timp cât nu am toate datele, nu pot să mă pronunț. Ar fi ca și cum m-aș antepronunța pe un caz dacă aș vorbi despre sancțiunile pe care le riscă. Iar, apoi vin și spun de ce m-am pronunțat dacă nu am avut toate documentele. Nu discut! Nu avem niciun document la momentul acesta! Există un raport suplimentar…”.

„Am făcut plângere penală la Parchet acelei persoane”

Liviu Chița, arbitru: „Problema este în felul următor: eu nu am voie să vă dau detalii despre meci. Eu am chemat poliția… Există un dosar pe rol la Parchet și abia după ce se încheie chestia asta se poate vorbi. Totul face parte din meci, este incident și nu am acceptul AJF-ului să vorbesc despre așa ceva. Există un raport făcut de mine, iar dacă doriți mai multe detalii, luați legătura cu AJF Argeș. Nu am ajuns la medicină legală, dar o să merg pentru a-mi scoate certificat medico-legal. Nu am avut timp. Eu sunt și arbitru de futsal și am arbitrat Supercupa României la Lugoj. Repet, am făcut plângere penală la Parchet acelei persoane. Am înțeles că era rudă cu jucătorul accidentat de la oaspeți, adică de la Vlădești”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii