Web Analytics

Aproape 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri prin PNRR sunt eligibile

de | 13.08.2022 10:13 | Actualitate, Bani europeni, Home

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri finalizate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt eligibile, iar în trei cazuri s-au făcut deja plăţi către autorităţile publice locale.
„Am finalizat la Ministerul Dezvoltării cele trei apeluri de proiecte pe Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR). Am avut trei apeluri de proiecte: pe „valul renovării” în valoare de 2,8 miliarde de euro, pe fondul local, componenta 10 – 2,7 miliarde de euro şi pe componenta 15 din PNRR, legat de construcţia de creşe noi – încă 300 de milioane de euro, deci aproape 6 miliarde de euro, şi suntem în momentul în care putem să spunem că toate cele 5.677 de proiecte depuse de către potenţialii beneficiari au fost evaluate de către specialiştii din Ministerul Dezvoltării. Aproape 95% din aceste proiecte sunt proiecte eligibile, unele dintre ele necesită clarificări care se vor face pe procedura legală în perioada imediat următoare. Am încheiat deja şi contracte de finanţare. Mai mult decât atât, avem trei obiective de investiţii la care am făcut şi plăţi efective, ceea ce înseamnă că banii din PNRR au ajuns în contul celor trei autorităţi locale”, a spus Cseke, conform Agerpres.

Citește și: Fonduri europene de 20 de milioane de euro pentru micii fermieri 


Ministrul Dezvoltării şi-a exprimat dorinţa ca evaluarea proiectelor eligibile să se încheie cât mai repede, pentru ca în septembrie să fie lansat al doilea apel de proiecte pentru aceste investiţii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *