Web Analytics

Aproape 13 tone de carne şi produse alimentare de origine animală, confiscate de inspectorii DSVSA Argeş

de | 14.04.2021 08:38 | Actualitate, Politica si Administratie

În contextul actual al evoluţiei pandemiei de COVID-19, pentru evitarea diseminării virusului, cât şi pentru protecţia populaţiei şi a personalului propriu, DSVSA Argeş şi-a adaptat activitatea, astfel încât, în toate unităţile care produc, procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi non-animală să existe medici veterinari prezenți pe toată perioada de lucru, asigurându-se ca toate produsele alimentare rezultate să respecte toate normele de calitate şi igienă.

 

 

CITEȘTE ȘI: Edilul CGA SA furnizează câmpulungenilor apă care îndeplinește toate standardele de calitate

 

 

 

În cazul fermelor de animale, asistenţa medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali. În cursul lunii martie, în unităţile de producţie şi de comercializare, au fost efectuate 470 de controale. În aceeaşi perioadă, pentru neconformităţile constatate, consilierii DSVSA Argeş au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 avertismente scrise şi 27 amenzi în valoare totală de 99.600 lei.

De asemenea, au fost confiscate 12.856 kg de produse alimentare de origine animală în valoare de 67.820 lei, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii