APIA: Se eliberează adeverințe pentru fermierii crescători de animale care vor credite bancare

de | 9.08.2022 10:53 | Actualitate, Economie, Home

Crescătorii de animale beneficiari ai ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, care vor să acceseze credite bancare, pot primi, începând de ieri, adeverinţe din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, entiatea a încheiat convenții cu instituțiile bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, au transmis reprezentanții APIA, într-un comunicat.
Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință care atestă depunerea de către beneficiar, în Campania 2022, a Cererii unice de plată pentru schemele de ajutoare naționale tranzitorii și/sau sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și numărul de animale confirmate în urma efectuării unui prim control administrativ.

Citește și: Încă un accident în Bulgaria! Șase români implicați, doi în stare gravă

Totodată, prin adeverința eliberată, se confirmă că fermierul, la data emiterii Adeverinței, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru schemele din sectorul zootehnic și că acesta îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.
Cuantumurile înscrise în convenții sunt următoarele:
– Ajutorul Național Tranzitoriu în sectorul lapte – schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte (ANTZ 7 – L) – 61,25 lei/ tonă;
– Ajutorul Național Tranzitoriu în sectorul carne – schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne (ANTZ 8-C) – 213,20 lei/cap;
– Ajutorul Național Tranzitoriu speciile ovine/caprine – schema cuplată de producție, (ANTZ 9) – 15,21 lei/cap;
– Sprijin cuplat categoria bivoliţe de lapte – 510,10 lei/cap;
– Sprijin cuplat categoria taurine din rase de carne – 824,60 lei/cap;
– Sprijin cuplat categoria vaci de lapte – 1159,00 lei/cap;
– Sprijin cuplat viermi de mătase – 289,40 lei/kg gogoși;
– Sprijin cuplat categoria ovine / caprine – 54,61 lei/cap.

Citește și: Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș: „Vom gândi realist noi măsuri de sprijin pentru populație și economie”

Conform prevederilor Convenției, dobânda aferentă contractului de finanțare pentru beneficiarii sprijinului acordat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură este de RON-ROBOR 6M + maximum 2%. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.