Web Analytics

Apele Române Argeș, gazde pentru studenții Facultății de Geografie a Universității din București

de | 6.07.2021 07:42 | Actualitate, Politica si Administratie

În această perioadă, un grup de 50 de studenții ai Facultății de Geografie din cadrul Universității București anul I, însoțiți de cadre didactice, au solicitat sprijinul specialiștilor Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea pentru efectuarea unui stagiu de practică pentru specializarea hidrologie. Practica are ca scop o bună cunoaștere a realităților practice și a activităților desfășurate concret, la nivelul unei instituții bazinale de apă.

Aplicațiile în teren s-au desfășurat la stația hidrometrică Voina și acumularea Râușor(pe Râul Târgului), obiective hidrotehnice ale ABAAV.
Orele de practică au constat în prezentarea programului de observații și măsurători standard, aparatura, echipamentele și infrastructura stației hidrometrice Voina(mira hidrometrică, pluviometrul manual și automat, stația hidrometrică automată și stația automată WATMAN pentru determinarea echivalentului de apă din stratul de zăpadă, funcțiile și elementele caracteristice ale acumulării Râușor.

 

 

 

CITEŞTE ŞI: Deputatul Ionuț Moșteanu (USR PLUS): Campania internă din PNL este despre care e cel mai antiuserist preşedinte!

 

 

 

 

La stația hidrometrică Voina au fost efectuate măsurători de debit lichid, au fost prezentate moriștile hidrometrice OTT C31 (cu paletă și cronocontor) și OTT MF PRO (de tip electromagnetic) și a fost prezentată metodologia pentru prelevarea probelor de aluviuni în suspensie, cu sticla cu ajutaj.
După prezentarea echipamentelor, observațiile și elementele măsurătorii de debit au fost înscrise în fișa de măsurătoare de fiecare student, urmând ca în cadrul activităților pe care le au în cadrul acestei practici să calculeze măsurătoarea sub îndrumarea cadrelor didactice însoțitoare.
După efectuarea măsurătorilor de debit s-a efectuat un profil transversal cu nivela topografică, citirile fiind efectuate de studenții care au participat activ împreună cu cadrele didactice la măsurătorile hidrotopografice.
Îndrumători din partea ABAAV au fost hidrolog Viorica Vasile, hidrometru Arsene Vasile și hidrolog Emanuel Mailat, informează instituţia printr-un comunicat remis Jurnal de Argeş.

(A.N)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii