Web Analytics

Apel de proiecte pentru reîmpădurirea suprafețelor afectate de calamități, lansat de ministerul Mediului

de | 16.02.2023 12:16 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Mediului lansează astăzi, 16 februarie 2023, apelul de proiecte în cadrul Campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane, prin PNRR. Alocarea financiară totală acordată prin PNRR pentru subinvestiția Refacerea potențialului forestier este de 491,9 milioane lei. Sesiunea de depunere a proiectelor începe astăzi, 16 februarie.

Citește și: Romsilva a plantat peste 26 de milioane de puieți forestieri în pădurile de stat prin campaniile derulate anul trecut

„Finanţăm, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, refacerea suprafeţelor forestiere acolo unde fondul forestier a fost afectat de factori biotici, abiotici, de fenomene meteo, furtuni, doborâturi. Avem un buget de 100 milioane de euro. Este un nou început pentru pădurile din România, cu un buget fără precedent, care permite ca judeţele care au suprafeţe foarte mici de pădure, să beneficieze de aceste scheme de finanţare, să refacă ecosistemele, să refacă echilibrul natural, ecologic în acele judeţe. În total, vom împăduri peste 56.000 hectare până în 2026 prin cele două linii de finanțare: cea destinată reîmpăduririlor, pe care o lansăm astăzi și schema privind înființarea de păduri noi, lansată în noiembrie 2022. Schimbările climatice pot fi prevenite şi acest fenomen poate fi încetinit doar dacă acţionăm pe cele două planuri: reducem emisiile şi creştem capacitatea de sechestrare a carbonului la nivel mondial”, a spus ministrul Barna Tánczos.

Beneficiarii acestei măsuri sunt:
– deținători publici de teren de împădurit – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”; Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”; unitățile administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, pentru domeniul public și privat deținut de către acestea); alte persoane juridice de drept public, precum și formele asociative ale acestora.

Citește și: Mickey Rourke a ajuns în România. Actorul joacă în filmul „21 de rubini
– deținători privați de teren de împădurit: persoanele fizice; persoanele fizice autorizate; întreprinderile individuale; întreprinderile familiale; societățile comerciale; asociațiile și fundațiile; alte persoane juridice de drept privat, precum și formele asociative ale acestora.

Apelul de finanțare este de tip necompetitiv, deschis până la 23.01.2026, ora 23:59, pentru toți solicitanții eligibili, pe principiul „primul venit, primul servit” în limita bugetului maxim alocat

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *