Aparat de testare pentru detecţia COVID-19, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

de | 30.04.2020 13:22 | Actualitate

# Consiliul Județean Argeș a alocat cofinanțare în valoare de 505.000 lei

Luni, 27 aprilie 2020, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii derulate de Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru achiziția unui Sistem Real-Time PCR și kitului pentru detecția COVID-19.
Potrivit managerului unității sanitare, Adriana Molfea, au fost înscriși în SICAP trei ofertanți, însă, la momentul deschiderii ofertelor, a rămas o singură ofertă depusă. În urma verificării ofertei din punct de vedere al DUAE, cât și tehnic și financiar, s-a constatat că aceasta este admisibilă. Astfel, potrivit procedurii, operatorul urmează să depună documentele în termen de trei zile în vederea încheierii contractului.
Procedura de achiziție a întregului sistem de testare, împreună cu toate echipamentele conexe indispensabile, a fost una anevoioasă, întrucât s-a supus rigorilor și termenelor impuse de legislația în vigoare. Mai mult, procedura a fost îngreunată și de faptul că la nivel mondial a existat o cerere foarte mare, raportată la un număr limitat de furnizori, fapt ce a generat o luptă între toți cei care au dorit să achiziționeze astfel de aparate de testare. Însă, prin implicarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești și prin sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș, s-a reușit ca unitatea sanitară să beneficieze de un sistem complet de testare pentru detecția COVID-19.
”Felicitări conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești, în special doamnei manager Adriana Molfea și echipei din cadrul Departamentului de Achiziții Publice, pentru implicarea și perseverența în gestionarea procedurii de achiziție a sistemului de testare Real-Time PCR. Nu a fost ușor, mai ales că, după cum bine știm cu toții, în sistemul public toate achizițiile se supun unor reguli stricte, impuse de legislația în domeniu. Sperăm ca ofertantul să depună în cel mai scurt timp toate documentele în completare, astfel încât să se încheie contractul și să putem pune în funcțiune laboratorul”, a spus Dan Manu, președintele C.J. Argeș.
Pentru achiziția sistemului de testare Real-Time PCR, Consiliul Județean Argeș a alocat Spitalului Județean de Urgență Pitești o cofinanțare în valoare totală de 505.000 lei. De asemenea, la ultima ședință a Consiliului Județean Argeș s-a alocat suma de 100.000 lei pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești în vederea realizării infrastructurii (Laborator de Biologie moleculară) necesare punerii în funcțiune și exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea infectării cu COVID-19, cât și pentru achiziția de bunuri și servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei cu COVID-19.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii