Web Analytics

Apă furnizată alternativ sau cu cisterna, în Poiana Lacului, după protestul cetățenilor

de | 17.07.2021 08:44 | Actualitate

Comunicat de presă privind furnizarea serviciului de apă potabilă în comuna Poiana Lacului

„În urma discuțiilor purtate atât la sediul S.C. Apă Canal 2000 S.A. Pitești, cât și la sediul Primăriei Poiana Lacului cu privire la furnizarea apei potabile în satele din această comună, s-a stabilit de comun acord și s-a încheiat un parteneriat între cele două entități, începând cu data de 18.07.2021, orele 23.30, care prevede furnizarea alternativă, de 36 de ore, a apei, pe perioada în care se înregistrează temperaturi ridicate.

PROGRAMUL DE FURNIZARE ALTERNATIVĂ A APEI ESTE URMĂTORUL:

  • 19.07.2021 – 20.07.2021 – vor fi alimentate cu apă satele Păduroiu Deal, Păduroiu Vale, Gălețeanu, Gărdinești, Cociobești, Lipia;
  • 21.07.2021 – 22.07.2021 – vor fi alimentate cu apă satele: Sămara, Metofu, Dealul Viilor, Dealul Orașului, Dinculești, Gâlcești, Popești, Negoești, Teiușu, Negrea și Poiana Lacului centru;

Pentru a se asigura că programul de alimentare alternativă a apei, prevăzut în protocolul cu Primăria Poiana Lacului, este funcțional, S.C. Apă Canal 2000 S.A. Pitești va efectua manevrele de vane alternativ, din două în două zile, astfel încât castelul de apă să fie alimentat în permanență, pentru a putea face față consumului de apă. Se va proceda la sigilarea ansamblului de vane în vederea asigurării apei pe zonele menționate.

Citește și Pitești: Amendați pentru că nu au respectat măsura carantinei la adresa declarată

În cazul intervenției neautorizate asupra sigiliului și a ansamblului de vane din cadrul sistemului de alimentare cu apă, de către alte persoane decât reprezentanții operatorului, vor fi sesizate organele de anchetă competente.

Până la remedierea integrală a situației de la Poiana Lacului, S.C. Apă Canal 2000 S.A. Pitești va pune la dispoziția utilizatorilor din zonele afectate un necesar minim de apă care va fi transportat cu cisterna.

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, recomandăm fiecărui consumator o utilizare rațională a apei potabile disponibile, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă potabilă a unui număr semnificativ de consumatori”, transmite conducerea S.C. Apă Canal 2000 SA.

Sursă foto Argespress.ro

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii