Web Analytics

Ansamblul Plai de Dor din Mioveni, aplaudat de mii de oameni în China

de | 14.02.2019 13:54 | Cultură

Timp de o săptămână, Ansamblul Plai de Dor din Mioveni (coordonat de maestrul coregraf Cătălin Oancea) a susținut nu mai puțin de 10 reprezentații pe scena Festivalului „2019 Beijing Chaoyang International Spring Carnival” (Festivalul Internațional al Culturilor), în fața a mii de oameni. Ultima reprezentație a fost pe 10 februarie, alături de naistul Gabi Crivăț.
Acest festival internațional, organizat de sărbătoarea Anului Nou Chinezesc, a reunit, în capitala Chinei, artiști din numeroase țări, precum Anglia, SUA, Austria, Italia, Spania, Grecia, Polonia, Olanda, Columbia și România.
Alături de ansamblul Plai de Dor s-a aflat și o importantă delegație a orașului Mioveni, condusă de primarul Ion Georgescu.
”Și pe 10 februarie, la închiderea evenimentului, ca de altfel și în prima zi a festivalului, am avut onoarea și plăcerea de a fi vizitați și apreciați de E.S. Basil Constantinescu, ambasadorul României în China”, spune primarul Ion Georgescu.
Aflat la cea de-a 16-a ediție, Festivalul Internațional al Culturilor a fost găzduit de districtul Chaoyang al capitalei chineze, care are peste șase milioane de locuitori și cu care Mioveniul este înfrățit.
Festivalul Internațional al Culturilor Chaoyang-Beijing este organizat începând din anul 2002, în timp devenind unul dintre cele mai populare evenimente culturale internaționale din capitala Chinei, o excelentă platformă de schimburi culturale, o bună ocazie pentru a consolida relațiile de cooperare în plan administrativ și economic.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii